hirdetés
Nemzetközi

المجر تقرر التوقيف التلقائي للمهاجرين والأمم المتحدة تندد

Az ENSZ ellenzi a migránsok letartóztatására vonatkozó új törvényt Magyarországon

تبنى البرلمان المجري بغالبية كبرى اليوم الثلاثاء قانونا يقضي بإعادة العمل بالتوقيف التلقائي لكل المهاجرين في البلاد، وقد نددت الأمم المتحدة بهذا القانون واعتبرت أنه يسمح باحتجاز منهجي للمهاجرين، وينتهك التزامات البلاد إزاء القوانين الدولية والأوروبية
hirdetés
A magyar parlament elsöprő többséggel fogadta el azt a törvényjavaslatot, amely szerint újra bevezetik az ország területén tartózkodó migránsok automatikus letartóztatását. A törvényt 138 igen, 6 nem szavazattal, és 22 tartózkodással szavazták meg. 
A törvény a migránsok határátkelő övezetekben való elhelyezését tűzi ki célul a szerb és a horvát határon, ahová menekülttáborokat fognak felállítani. A migránsoknak menedékkérelmeik elbírálása alatt fogdákban kell majd tartózkodniuk a végső döntés megszületéséig. Szabadon akkor távozhatnak, ha vissza szeretnének térni abba az országba, ahonnan jöttek. A törvény épp úgy vonatkozik az újonnan érkezőkre, mint az országban tartózkodó személyekre.
A migráció ellenes front élén álló magyar miniszterelnök, aki szerint még nem ért véget a menekültáradat, s Magyarország csak maga tudja megvédeni határait, újra megerősítette, hogy a migráció nem más, mint a terrorizmus trójai falova. 
Az ENSZ éles kritikával illette a a törvényt, amely a migránsok szisztematikus bebörtönzését teszi lehetővé, és ellentmond a nemzetközi és európai törvényeknek. Ezen kívül tovább növeli a már eleve erőszak elől menekülők félelmeit, s várhatóan testi és lelki következményeket fog okozni a már eleve szenvedő embereknek.

 

رئيس الوزراء المجري فيكتور أوربان رئيس الوزراء المجري فيكتور أوربان يتحدث خلال مؤتمر صحافي في وارسو (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen