hirdetés
Nemzetközi

النمسا أدارت ظهرها للاجئين

Ausztria hátat fordított a menekülteknek

كانت النمسا من أوائل الدول الأوروبية التي مدت سجادتها ترحيبا باللاجئين عند وصول موجة الفارين من الفقر والحروب إلى أرض القارة, لكنها هذه الأيام تقلب لهم ظهر المجن
hirdetés
     Ausztria annak idején az elsők között volt, akik segítő kezet nyújtottak a háborúból és nyomorból a kontinensre érkező menekülteknek. Bár a befogadó magatartás "nyomokban" még mindig tapasztalható, mára a helyzet homlokegyenest megváltozott. Az ország jelenleg egy törvény elfogadásán dolgozik, amely a kiutasítást kapott menedékkérőket gyakorlatilag megfosztaná a megélhetéstől, megvonva tőlük a költőpénzt, valamint a szállás és az étkezés lehetőségét. Wolfgang Sobotka ehhez még kötelezővé tenné a menekültszállás bérleti díjának kifizettetését is a kitoloncolás időpontjáig.
 
     Nemrég ítélte el az osztrák igazságszolgáltatás azt a nyolc irakit, akiket egy német nő tavaly szilveszteri tömeges megerőszakolásában bűnösnek találtak. A kiszabott 13 év börtönbüntetés az egyik elítélt ügyvédje szerint szigorú figyelmeztetés a migránsok felé, hogy az ilyen viselkedést Ausztria nem tolerálja.
 
     A Brit Királyi Külügyi Intézet tíz európai országban végzett közvéleménykutatást, melynek eredménye azt mutatja, hogy Ausztriában a megkérdezettek 65 százaléka nem látja szívesen a muszlim országokból érkező migránsokat. Az egyetlen ország, amely meghaladta ezt a számot, Lengyelország 71 százalékkal. 
 
     A szociáldemokrata párt és az emberi jogi szervezetek viszont úgy vélik, az intézkedés több ezer menedékkérő helyzetének ellehetetlenedéséhez és a bűnözés növekedéséhez fog vezetni.
سوبوتكا أمر بإلزام المهاجرين بدفع إيجار مساكنهم قبل الترحيل سوبوتكا أمر بإلزام المهاجرين بدفع إيجار مساكنهم قبل الترحيل (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen