hirdetés
Nemzetközi

Grasse: le psychiatre qui avait vu Killian l'avait trouvé "tout à fait normal"

A grasse-i támadó a pszichiátere szerint „teljesen normális” volt

L'adolescent de 16 ans qui a ouvert le feu jeudi dans son lycée Alexis-de-Tocqueville de Grasse a été mis en examen samedi. Inquiétés par son attrait pour les armes, les parents de Killian B. l'avaient envoyé voir un médecin psychiatre.
hirdetés

Szombaton vádat emeltek az ellen a 16 éves fiú ellen, aki csütörtökön a grasse-i Alexis-de-Tocqueville Középiskolában kezdett lövöldözni. Killian B.-t, a lövöldöző tizenévest, korábban szülei már egy alkalommal pszichiáterhez vitték, ugyanis aggódtak a fiuk a fegyverek iránti nagy vonzalma miatt.

Michel Valiergue, Killian ügyvédje elmondta, hogy a fiú, aki március 16-án lövöldözni kezdett egy francia középiskolában, korábban már járt pszichiáternél, ugyanis a szülei aggódtak amiatt, hogy a fiuk meglehetősen vonzódik a fegyverekhez és akciófilmekhez. A pszichiáter ekkor az ügyvéd szerint azt mondta, hogy Killian „teljesen normális”, és nincs ok az aggodalomra. Arra azonban nem tért ki az ügyvéd, hogy pontosan mikor is konzultált a pszichiáter a fiúval. A szülők mindennek fényében úgy vélték, hogy „tinédzserkori válsággal” küzd a fiuk.

A 16 éves Killian Facebook, Twitter, illetve YouTube felhasználói oldalain több „morbid” fotó és tartalom is látható volt, közöttük az egyik, a közösségi oldalára felkerült anyag az 1999-es Columbine középiskolai mészárlást mutatta be, amikor is az Egyesült Államokban 15 ember (közöttük a végül öngyilkosságot elkövető támadók) halálával járó támadást hajtott végre két fiatal.

Az ügyvéd elmondása szerint azt szeretné kérni, hogy az érintett pszichiáter szakértőt is meghallgassák a tárgyalás során. Érvelése szerint a szakértő véleménye Killian esetében nem egyezett a valósággal. Kifejtette, hogy nem az a célja, hogy egyik vagy másik személyt tegye felelőssé a történtekért, ugyanakkor a pontosság érdekében minél több pszichológiai/pszichiátriai vonatkozású elemét szeretné, ha felfednék az esetnek.

Az Alexis-de-Tocqueville Középiskola diákjai hétfőn már újból iskolába mentek, ám még négy nap elteltével is nyomasztó hangulat uralkodik az iskolában, ahol rendőrök és pszichológusok is segítik a diákok számára, hogy lehetőleg minél problémamentesebben túltehessék magukat az öt sérülttel járó incidensen.

A diákok beszélni szerettek volna a tanáraikkal és a pszichológusokkal – közben pedig az igazgatót is kiengedték a kórházból, aki szeretne minél hamarabb visszatérni az iskolába, hogy találkozhasson a tanulókkal.

Az őrizetben tartott támadó eközben arról számolt be a nyomozóknak, hogy úgy tervezte, összesen 8-14 diákot támad meg, ugyanakkor azok, akiket megsebesített, nem ugyanazok a személyek voltak, akik ellen a támadást eredetileg kitervelte.

Grasse-i lövöldözés Rendőrök bevetésen a grasse-i Tocqueville Középiskolánál / Des policiers interviennent dans le lycée Tocqueville de Grasse (Forrás: lefigaro.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen