hirdetés
Nemzetközi

'Bank' the turtle dies after swallowing 900 coins thrown into her pond

Elpusztult a teknős, amelyből 900 érmét műtöttek ki

A sea turtle nicknamed “Bank” has died of complications following surgery to remove nearly 1,000 coins she swallowed during captivity, vets in Thailand have said.
hirdetés

Elpusztult az a „Bank” nevű teknős, amelynek gyomrából több mint 900 érmét műtöttek ki nemrég az állatorvosok. Az érméket a teknős azután nyelte le, hogy a szökőkútjába a látogatók „szerencsehozó” pénzt szórtak. Hiába műtötték ki az érméket, az állat végül vérmérgezés következtében elpusztult.

A teknős az aprópénz érmék miatt bekövetkezett vérmérgezés következtében pusztult el – erősítették meg a bangkoki Chulalongkorn Egyetem állatorvosai.

„Legalább megvolt a lehetősége arra, hogy mielőtt elpusztult, még szabadon úszhatott” – mondta dr. Nantarika Chansue.

Az állatorvos egyúttal megerősítette, hogy összesen 5 kilogrammnyi érmét távolítottak el a teknős gyomrából a március hatodikán végzett többórás műtét során.

„10 óra 10 perckor békében elpusztult” – mondta az állatorvos az állatkórház egy intézetében hozzátéve, hogy a teknős „a barátja, a tanára és a páciense” volt.

Thaiföldön a média még a múlt hónapban kezdett tudósítani a teknősről, aminek hatására az emberek 15 ezer bahtot adományoztak Bank javára, amelyből a műtét költségeit fedezni tudták.

A Chulalongkorn Egyetem állatorvosi karának összesen öt állatorvosa dolgozott azon, hogy eltávolítsák az érméket a teknős gyomrából, ami alatt az állatot altatásban tartották. Mivel a tekintélyes méretű pénzérme-kupac túl nagy volt ahhoz, hogy együttesen emeljék ki, ezért egy 10 centiméteres résen kellett egyesével vagy kisebb „csoportokban” kiemelni a pénzt. Több érme részben korrodálódott, vagy lebomblott.

Chansue elmondta, hogy rendkívül dühös lett, amikor meglátta, hogy mi vezetett a teknős szenvedéseihez.

„Dühös voltam az emberekre, akár szándékosan tették ezt, akár meggondolatlanságból ártottak ennek a teknősnek” – mondta korábban az állatorvos.

Eleinte úgy tűnt, hogy Bank a műtétet követően fel fog épülni, ám a szombati napon, amikor az állapotát ellenőrizték, kiderült, hogy a belső szerveivel valami baj van. Ezért az állatorvosok egy második műtétbe is belekezdtek, amelyből az állat már soha nem ébredt fel – kedden reggel elpusztult.

Bank két évtizedig élt egy köztéri tóban Csonburi tartományban, nagyjából 175 kilométerre délkeletre Bangkoktól. Összesen 915 érmét nyelt le, amelyeket a turisták dobáltak a vízbe. A több kilogrammos pénzkupac végül összetörte a hasi páncélját.

Az állatorvosok remélik, hogy a sajtóban megjelent hírek hatására az emberek ezentúl kétszer is meggondolják, hogy dobnak-e érméket a tavakva, ezzel veszélybe sodorva az ott élő állatok életét.

Bank, a teknős Bank a majdnem 1000 érme eltávolítására elvégzett műtétet követő komplikációk következtében elpusztult / Bank has died of complications following surgery to remove nearly 1,000 coins (Forrás: buzzfeed.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen