hirdetés
Nemzetközi

موجة نزوح غير مسبوقة من غربي الموصل

Soha nem látott kivándorlás Nyugat-Moszulból

أعلنت وزارة الهجرة والمهجرين العراقية أن عدد النازحين من مناطق القتال في الجانب الغربي من الموصل وصل إلى 125 ألفا، ليرتفع بذلك إجمالي عدد النازحين إلى نحو أربعمئة ألف منذ انطلاق المعارك منتصف أكتوبر/تشرين الأول الماضي
hirdetés
Az iraki migrációs és bevándorlási minisztérium közleménye szerint Moszulban a háborús övezetekből kivándorlók száma elérte a 125 ezret. Ezzel a lakhelyükről menekülni kényszerülők száma összesen 400 ezerre növekedett a múlt októberben kitört harcok óta.
 
A kivándorló családok eközben óriási veszélyhelyzetnek vannak kitéve, mivel át kell haladniuk a két harcoló fél közti frontvonalakon. Helyzetüket tovább nehezítik a rossz időjárási körülmények. Az iraki biztonsági erők szigorított intézkedések mellett szállítják a kitelepülőket a város keleti részére, ahol a táborok teljesen megteltek és már nem képesek további menekültek befogadására. Előreláthatóan a menekültáradat nem fog megállni, amíg a harcok tartanak.
 
A kivándorlók rendkívül rossz egészségi állapotban érkeznek a táborba. Néhányan krónikus megbetegedésekben szenvednek, mások pedig az úton elszenvedett események hatása alatt labilis lelkiállapotban vannak. 
Moszul az Iszlám Állam fő erődítménye lett, amióta Abu Bakr al-Bagdadi bejelentette az úgynevezett kalifátus állam létrejöttét Irakban és Szíriában 2014 júliusában.
موجة نزوح غير مسبوقة من غربي الموصل موجة نزوح غير مسبوقة من غربي الموصل (Forrás: suhf.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen