hirdetés
Nemzetközi

المجر تقرّ احتجاز طالبي اللجوء وتبني جدارا جديدا

Magyarország törvénybe foglalja a menekültek bebörtönzését, és új kerítést épít

وقع الرئيس المجري يانوس آدر على قانون يسمح باحتجاز جميع طالبي اللجوء -بمن فيهم الأطفال الذين تزيد أعمارهم عن 14 عاما- في مخيمات اللجوء المقامة على حدود البلاد. وجرى انتقاد القانون بشكل حاد دوليا، ووُصف بأنه ينتهك القانون الدولي
hirdetés
A magyar köztársasági elnök, Áder János aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi az összes menedékkérő bebörtönzését, köztük a 14 évnél idősebb gyermekekét is, a határon felállított menekülttáborokban. A törvényt éles nemzetközi kritika érte, mondván, hogy sérti a nemzetközi előírásokat.
A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor bejelentette, hogy jelenleg újabb kerítés épül a déli határon, amely előreláthatólag május végére fog elkészülni, s amely meg fogja tudni akadályozni egy újabb menekülthullám beáramlását Törökországból. Orbán hozzátette, nagy hiba, hogy az Unió egyedül Törökországra támaszkodik a menekültáradat megállításában. Továbbá hangsúlyozta, hogy nem vall ésszerű politikára "sorsunkat" a törökök kezébe helyezni, s egyidejűleg folyamatosan támadni és kritizálni őket, hogy nem rendelkeznek megfelelő mértékű demokráciával, mivel ez csak konfliktushoz fog vezetni velük.
Orbán továbbá nem ért egyet az Emberi Jogok Európai Bíróságának azon döntésével, mely szerint a magyar kormány jóvátétellel tartozik a bangladeshi menedékkérőknek a rossz bánásmód miatt.
احتجاز طالبي اللجوء احتجاز طالبي اللجوء في المجر (Forrás: ar.jooornal.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen