hirdetés
Nemzetközi

Le rappeur tunisien Weld el-15 en détention, soupçonné de violences conjugales

Családon belüli erőszak gyanújával került őrizetbe Weld el-15 tunéziai rapper

Ala Edine Yacoubi, connu sous son nom de rappeur Weld el-15, va être jugé en comparution immédiate pour violences conjugales, selon le parquet de St-Malo. Une affaire qui pourrait jouer sur l'obtention ou non de son titre de séjour en France.
hirdetés

A Weld el-15 művésznevű Ala Edine Yacoubi tunéziai rappernek meg kell jelennie a bíróság előtt Saint-Malo ügyészsége szerint, ahol családon belüli erőszak lesz ellene a vád. A tárgyaláson többek között az is a tét a zenész számára, hogy Franciaországban maradhat-e, vagy pedig megtagadják tőle az itt tartózkodás lehetőségét.

A tunéziai forradalom egy alakja, a Weld el-15 nevű rapper előzetes letartóztatásba került családon belüli erőszak miatt, közölte április elsején, szombaton Saint-Malo település ügyészsége.

A Weld el-15 művésznéven tevékenykedő Ala Edine Yacoubi a hétfői tárgyalásával összefüggésben került úgynevezett tárgyalási őrizetbe, amiért feleségét bántalmazta és megölésével fenyegette meg, miután erővel jutott be a házuk ajtaján. Minderről korábban Ouest-France írt, majd pedig Ronan Le Clerc ügyész megerősítette a lap információit az AFP hírügynökségnek is.

A 2015 márciusa óra Saint-Maloban élő rapper emellett a kábítószer birtoklása miatt vele szemben intézkedő rendőrökkel szemben is kifogásolható módon viselkedett.

A saint-maloi büntetőbíróság előtt hétfőn délután négy órakor kell megjelennie a férfinak.

A 28 éves férfinak egy gyermeke Franciaország területén született, ugyanakkor már korábban is büntették őt. 2015-ben például több hónapig tartó szabadságvesztést szabtak ki rá kábítószer tiltott használata miatt és azért, mert bántalmazta az élettársát. Az újabb bűncselekményekkel azt kockáztatja, hogy maga mögött kell hagynia Franciaországot.

A rapper egy úgynevezett „Compétences et talents” típusú, művészeknek fenntartott vízummal érkezett Franciaországba, ám 2016 áprilisának elején az Ille-et-Vilaine-i hatóságok arra figyelmeztették őt, hogy nem kap engedélyt arra, hogy továbbra is az országban tartózkodjon, és távoznia kell Franciaországból.

Később ugyanakkor a megyei döntést egy bíróság felülbírálta. Egyelőre három évre volna lehetőség a vízium meghoszabbítására, ugyanakkor újfent kérdéses, hogy ez végül megtörténhet-e. A rapper szempontjából a hétfői tárgyalásnak nagy jelentősége lehet abban, hogy végül valóban el kell-e hagynia az országot, vagy sem.

Weld el-15 tunéziai rapper Weld el-15 (Forrás: lci.fr)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen