hirdetés
Nemzetközi

Das passiert, wenn Sie den neuen 50-Euro-Schein ins Licht halten

Ez történik, ha az új 50 Euros bankjegyet a fénybe tartja

Ab dem vierten April müssen Sie sich an einen weiteren erneuerten Geldschein gewöhnen: den 50 Euro-Schein. Auf den ersten Blick wirkt der Schein unverändert. Doch wenn Sie ihn gegen Licht halten, werden Sie die auffälligste Neuerung sehen.
hirdetés

Április 4-től megújul az 50 Euros bankjegy. Első pillantásra úgy tűnhet semmi sem változott rajta, ám ha a fény felé tartjuk a leglátványosabb változás tárul a szemünk elé.

Az új 50 Euroson helyt kapott egy arcképes ablakocska, amelyet ha a fény felé tartunk átlátszóvá válik és mindkét oldalon megjelenik benne Európé, a görög mitológia szerint Agénór föníciai király és Télephassza leányának képmása.

 

 

Az új bankjegy is a fentebb említett hölgyről kapta a nevét, hiszen az "Európa-széria" névre hallgat. Szintén újítás, hogy az 50-es szám a bankjegy elején színét smaragzöldről, mélykékre változtatja mozgatásra. A változtatásoknak természetesen megvan az oka: ezzel próbálja az Európai Központi Bank a pénzhamisítók munkáját még jobban megnehezíteni. Az 50 Euros ugyanis a leggyakrabban hamisított bankjegy.

Das passiert, wenn Sie den neuen 50-Euro-Schein ins Licht halten Ez történik, ha az új 50 Euros bankjegyet a fénybe tartja - Das passiert, wenn Sie den neuen 50-Euro-Schein ins Licht halten (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen