hirdetés
Nemzetközi

Nach Anschlag in Sankt Petersburg: Brandenburger Tor wird nicht angestrahlt

Nem öltözik orosz színekbe a szentpétervári támadás után a Brandenburgi kapu

Nach Anschlägen wurde das Brandenburger Tor zuletzt immer wieder angestrahlt. Nach der Attacke von Sankt Petersburg soll das jedoch nicht geschehen. Die Begründung der Senatskanzlei wirft Fragen auf.
hirdetés

Az elmúlt másfél év során, a Brandenburgi kapu hétszer öltözött a terrortámadást elszenvedett ország zászlajának színeibe - legutóbb a londoni parlament előtt történt ámokfutást követően, melyben öten vesztették életüket.

A szentpétervári metrórobbantás után azonban, a berlini jelkép nem fog orosz színekben pompázni - számolt be arról a szenátus szóvivője. Szentpétervár ugyanis nem testvérvárosa Berlinnek - áll a nyilatkozatban.

"A jelenleg hatalmon lévő polgármester úgy döntött, hogy a Brandenburgi kaput csak testvérvárost ért terrorcselekmény esetén világítjuk ki."

- idézett a szóvivő az állami kancellária jelentéséből.

Tény, hogy a párizsi, brüsszeli, isztambuli, londoni támadások és a berlini karácsonyi piacon történt ámokfutás után nemzeti színekbe öltözött a Brandenburgi kapu. Ellenben a Nizzában és Quebec-ben történt támadások után, a kapu nem lett kivilágítva, hiszen a két város szintén nem testvérvárosa Berlinnek.

Brandenburger Tor Brendenburgi kapu - Branderburger Tor (Forrás: Spiegel.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen