hirdetés
Nemzetközi

Zahl der Muslime in Österreich wächst rasant!

Gyorsan növekszik a muszlimok száma Ausztriában!

Genaue Zahlen gibt es zwar nicht, doch die Schätzung ist laut Innenministerium realistisch: Rund 700.000 Muslime leben derzeit in Österreich - und ihre Zahl wächst rasant. Mittlerweile acht Prozent der österreichischen Bevölkerung sind damit bereits muslimischen Glaubens. Weiterhin stärkste Religionsgemeinschaft ist die römisch-katholische Kirche mit 5,16 Millionen Mitgliedern.
hirdetés

Pontos adatok, ugyan nem állnak rendelkezésre, de reális becslések szerint körülbelül 700.000 muszlim él jelenleg Ausztriában, számuk pedig rohamosan növekszik. Jelenleg a lakosság 8% teszik ki.

A 8.774.786 fős osztrák lakosság, 59%-a katolikus. Az ortodox keresztények, mintegy 500.000 tagot számlálnak, akiket a protestáns egyház követ 303.000 taggal. Zsidók meglehetősen kevesen élnek Ausztriában, számuk mindösszesen 15.000 fő.

A belügyminisztérium nemrég még kb. 600.000 iszlám vallásút tartott számon, de a bevándorlók, a gyermekáldások és az arab országokból érkező menekültek miatt ez a szám valószínűleg 100.000-el megnövekedett. A konkrét számok egyenlőre hiányoznak, hiszen a legutóbbi népszámlására, amelyben a vallási hovatartozásra is rákérdeztek, legutóbb 2001-ben került sor.

És ha már vallás, akkor itt egy érdekesség:

2017-ben a katolikus, a protestáns és ortodox keresztények egyazon napon tartják a húsvétot. A 20. században erre 26 esetben került sor, a 21. században pedig 31 alkalommal.

Religionen in Österreich Vallások megoszlása Ausztriában - Religionen in Österreich (Forrás: Krone.at)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen