hirdetés
Nemzetközi

Трамп назвал успешными встречи Тиллерсона в России

Trump sikeresnek nevezte Tillerson oroszországi látogatását

Дональд Трамп положительно оценил прошедшие встречи главы Госдепартамента Рекса Тиллерсона в Москве. Он считает, что было бы «чудесно» поладить с российскими властями
hirdetés

Donald Trump pozitívan értékelte Rex Tillerson amerikai nagykövet Moszkvába tett látogatását. Trump szerint „remek lenne jól kijönni Oroszországgal”. Tillerson a tegnapi látogatása során Szergej Lavrov külügyminiszter mellett Vlagyimir Putyinnal is tárgyalásokat folytatott.

Az amerikai elnök szerint a vizit jobban sikerült, mint amire számítottak, bár korai lenne még hosszútávú következtetéseket levonni.

„Az csodás lenne, ha országunk és a NATO jó kapcsolatot építene ki Oroszországgal. Most egyelőre még semmi ilyesmiről nem beszélhetünk,” – nyilatkozta Trump.

Szergej Lavrov a maga részéről őszintének és lényegretörőnek nevezte a beszélgetést. Lavrov elmondta, hogy a felek többek között megvitatták a nemrég történt vegyi fegyver támadás részleteit, és az azt követő amerikai rakétatámadást. Lavrov objektív, nem elfogult nyomozásra szólította fel amerikai partnereit.

Abban mindkét ország egyetértett, hogy az USA és Oroszország viszonya jelenleg nagyon alacsony szinten van. Tillerson szerint a „két vezető atom nagyhatalomnak nem kéne, hogy ilyen kapcsolata legyen egymással.”

Lavrov után az amerikai nagykövet találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. Kettőjük tárgyalása több mint két órán át tartott zárt ajtók mögött, ezért annak részletei egyelőre még nem ismertek.

Tillerson és Lavrov A kép illusztráció (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen