hirdetés
Nemzetközi

Американский "Карл Винсон" приблизился к КНДР на расстояние авиационного удара

Az amerikai „Carl Vinson” repülőgép-hordozó közeledik Észak-Korea partjaihoz

Авианосная ударная группа ВМС США во главе с атомным авианосцем "Карл Винсон" подошла к Корейскому полуострову в ожидании возможного нового ядерного испытания в КНДР или пуска баллистических ракет.
hirdetés

Az USA „Carl Vinson” nevet viselő repülőgép-hordozója és kísérőhajói rakéta hatótávolságra megközelítették Észak-Korea partjait, várva Kim Dzsongunék újabb atomkísérletére, vagy ballisztikus rakétakilövésére.

Az amerikai felderítő-elemző csoportok szerint a hadiflotta már elhagyta Japán Kjúsú szigetét, és Észak-Korea keleti partjai felé tart. A repülőgép-hordozó mellett a flottában van még egy „Lake Champlain” típusú rakéta cirkáló, valamint két „Michael Murphy” hadihajó is. A csoportot szintén kíséri két atom-tengeralattjáró, melyek „Tomahawk” típusú rakétákkal vannak felszerelve.

Múlt szombaton az USA hadseregének parancsnoka, Harry Harris, parancsba adta, hogy  a „Carl Vinson” repülőgép-hordozót Észak-Korea felé irányítsák. Amerika szerint azért van szükség a készültségre, mert Dél-Korea és Japán azt állítják, hogy információkkal rendelkeznek egy újabb észak-koreai atomkísérletről. A kísérletre feltételezések szerint vagy április 15-én kerül sor Kim Ir Szen születésnapjának 105. évfordulója alkalmából, vagy április 25-én, amikor is a Koreai Nemzeti Hadsereg fenállásának 85. évfordulóját fogja ünnepelni.

Észak-Korea A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen