hirdetés
Nemzetközi

Задержанного организатора взрыва в метро выдал последний звонок смертника

Letartóztatták a szentpétervári metrórobbantás egyik résztvevőjét

Перед подрывом бомбы в метро Санкт-Петербурга Акбаржон Джалилов позвонил Аброру Азимову, которого ФСБ назвала организатором теракта 3 апреля. Именно этот звонок позволил спецслужбам задержать последнего, узнали СМИ
hirdetés

Oroszországban letartóztatták azt a férfit, aki az utólsó hívást adta Abror Azimovnak, az április 3-i metrórobbantás elkövetőjének. Az őrizetbe vett Ahbarzson Dzsalilov eddigi feltételezések szerint a pétervári terrortámadás egyik kitervelője.

Az orosz rbc oldal forrásai szerint Dzsalilov a robbantás előtt még telefonon beszélt az elkövetővel. Az orosz titkosszolglatnál azt állítják, hogy éppen ebben a hívásban adta le a paracsot Dzsalilov Azimovnak, aki hamarosan fel is robbantotta az általa készített bombát a pétervári metró piros vonalán.

Az orosz nemzetbiztonság tagjai április 17-én, Moszkva környékén vették őrizetbe a gyanúsítottat. Az FSB honlapján már meg is jelent egy videó, melyen láthatjuk a bevetés részleteit:

A videóban a már földő fekvő férfitől kérdezik, hogy tudja-e, miért tartóztatták le. A válasz csak ennyi: „Igen”. A gyanúsított házkutatása során a rendőrök találtak egy pisztolyt, és hozzá való töltényeket.

Dzsalilov már nem az első, akit letartóztattak az április 3-i terrortámadás ügyében. Rajta kívül még hét másik terroristát vettek őrizetbe, akiknek köze lehet a szentpétervári tragédiához.

terrortámadás A kép illusztráció (Forrás: rbc.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen