hirdetés
Nemzetközi

تقرير: 270 ألف سوري يحق لهم جلب أسرهم لألمانيا

270 ezer szír menekült családja települhet ki Németországba

ذكرت صحيفة بيلد الألمانية اليوم الأربعاء أن نحو 270 ألف سوري في ألمانيا يحق لهم جلب أفراد أسرهم، الأمر الذي يمكن أن يثير جدلا بشأن الهجرة قبل أشهر من الانتخابات العامة
hirdetés
A 2015-ös és 2016-os évben több mint egymillió menekült érkezett Németországba, számuk azonban azóta jelentősen csökkent. Mintegy 270 ezer szír menekültnek adatott meg a családegyesítés lehetősége, ami várhatóan heves vitákat fog kiváltani a német parlamenti választások előtt. Kormányadatok szerint mintegy 431376 szír nyújtott be menedékkérelmet 2015-ben és 2016-ban, s közülük mintegy 267500 személy hozhatja ki családtagjait Németországba.
2016-ban a német kormány olyan határozatot hozott, melynek értelmében két évre felfüggesztik a családegyesítés folyamatát a szubszidárius védelmet élvezők számára. Ezt a státuszt azok kapják, akik személyesen nem voltak kitéve üldözésnek hazájukban, de országukban például háború vagy más embertelen körülmények uralkodnak. Jelenleg a szírek a legnagyobb menedékkérő közösség, akik körében egyre többen szubszidárius védelmet kapnak menekültstátusz helyett. Ez a jogcím csak egy év tartózkodásra jogosít fel, melyet aztán további kérelem útján meg lehet hosszabbítani.
A menekültáradat által jelentős népszerűségre tett szert az "Alternatíva Németországért" nevű párt, amely közvéleménykutatások szerint 11 százalékos támogatást élvez, amely jóval meghaladja a parlamentbe kerüléshez szükséges 5 százalékot.
مهاجرون سوريون مهاجرون سوريون يصلون إلى مركز لجوء في ألمانيا عام 2016 (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen