hirdetés
Nemzetközi

Во Владивостоке открылась выставка, посвященная советскому дизайну

Vlagyivosztokban megnyílt a „Szovjet dizájn” címet viselő kiállítás

Во Владивостоке, в Центре современного искусства "Заря", открылась выставка Московского музея дизайна "Советский дизайн 1950-1980". Этот уникальный проект уже с успехом прошел в Москве и Роттердаме. Во Владивостоке экспозиция продлится до 17 сентября.
hirdetés

 Vlagyivosztokban a Modern művészetek központjában a mai napon megnyílt a „Szovjet dizájn 1950-1980” nevet viselő kiállítás. Ez az egyedi projekt szeptember 17-ig lesz megtekinthető az orosz városban.

A „Szovjet dizájn” az első olyan kiállítás, melyet a Szovjetunióban kialakított megjelenési formák bemutatásának szentelnek. A „Szovjet dizájn” a korábbi években már nagy sikert aratott nemcsak Oroszországban, hanem Hollandiában és Belgiumban is.

 

A bemutató a Moszkvai múzeum munkatársainak négy éves kutatását és gyűjtését foglalja össze, melyben minden egyes kiállítási darabot gondosan válogattak ki. A kiállításon több mint 500 tárgy tekinthető meg: bútorok, textíliák, ruhadarabok, háztartási gépek, edények, játékok, plakátok, fényképezőgépek, stb. A kiállítók próbálták a szovjet élet minden aspektusát megragadni és hűen bemutatni. A háztartásban használt tárgyak mellett találkozhatunk szabadidővel, sporttal, tudománnyal vagy akár tanulással is.

 

A projekthez több videófelvétel is tartozik, melyeken a Szovjetunió vezető dizejnerei mesélnek munkáikról és személyes tapasztalataikról. A kiállítás végén a látogatók megnézhetik a „Dizájn és a CCCP” címet viselő dokumentumfilmet is, melyet még azért készítettek a 60-as években, hogy a határon túl is népszerűsítsék a szovjet dizájnt és a szovjet termékeket.

 

 

szovjet dizájn A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen