hirdetés
Nemzetközi

Северокорейская угроза: политики смеются над Трампом, американцы строят бункеры

Észak-Korea-i fenyegetés: a politikusok nevetnek Trumpon, az amerikaiak bunkereket építenek

Дональд Трамп полагает, что из-за непредсказуемости северокорейского лидера Ким Чен Ына нельзя исключать возможность нападения КНДР на США. Весьма воинственная риторика президента и его окружения обеспокоила американцев. Согласно опросу медиакомпании AOL, 60% жителей Америки опасаются атаки со стороны Северной Кореи, а некоторые из них даже начали строить бункеры. В то же время несколько политиков высмеяли Трампа за то, что корабли, которые, по его словам, уже направляются к берегам Корейского полуострова, на самом деле находятся за 3,5 тыс. морских миль от него.
hirdetés

Donald Trump úgy véli, hogy Kim Dzsong Un kiszámíthatatlan viselkedése miatt nem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy Észak-Korea az USA-ra támad. Az amerikai elnök háborús retorikája nyugtalanságot okozott a lakosság körében. Az AOL cég közvéleménykutatása szerint az amerikaiak csaknem 60%-a tart egy Észak-Korea-i támadástól, néhányan már saját bunkert is elkezdtek építeni. Mindeközben egyes politikusok kinevették Trumpot azért, mert a hadihajók, amiket Észak-Koreai partjaihoz küldött, a valóságban még mindig 3,500 tengeri mérföld távolságban úsznak a félszigettől.

„Mindig van mitől tartani. Még pontosan nem tudjuk, hogy kivel van dolgunk,”- nyilatkozta Trump a TMJ-4 tévécsatornának adott interjújában.

Mindezek mellett azt is hozzátette, hogy a dolgok alakulásában Kínának döntő szerepe lehet, mivel az „nagy hatással bír Észak-Koreára.” Trump azt is kihangsúlyozta, hogy az Amerikai Egyesült Államok kész hatékonyan válaszolni bármilyen agresszióra. Amerika szerint Észak-Koreának ideje lenne felhagyni a ballisztikus rakéta - és az atomfegyver kísérletekkel.

A két ország közötti feszült hangulat miatt az USA-ban megnőtt a kereslet a bunkerek iránt. Egyes adatok szerint az elmúlt hetekben a kereslet 300%-al nőtt a korábbiakhoz képest. Az egyik texasi kivitelező azt nyilatkozta, hogy a megrendelők már nem az ár felöl érdeklődnek, hanem arról, hogy milyen hamar lesz kész a menedék. Egy körülbelül 9 négyzetméteres bunker jelenleg csaknem 45 ezer dollárba kerül.

bunkerek A kép illusztráció (Forrás: russian.rt.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen