hirdetés
Nemzetközi

"Союз" отправился к МКС: космонавты захватили с собой плюшевые игрушки

Az új Szojuz űrhajó megkezdte útját a nemzetközi űrállomás felé

На околоземную орбиту вышел космический корабль "Союз МС-04". Он стартовал с Гагаринской площадки космодрома Байконур к Международной космической станции 20 апреля в 10 часов 13 минут по московскому времени.
hirdetés

A tegnapi napon földkörüli pályára állt a „Szojuz MSz-04” nevet viselő orosz űrhajó, mely a Gagarin nevű állomásról indult április 20-án 10 óra 13 perckor. A Szojuz már a nemzetközi űrállomás felé tart, az út feltehetőleg körülbelül 6 órát fog igénybe venni.

Az űrhajó fedélzetén két asztronauta tartózkodik: az orosz származású Fjodor Jurcsihin és amerikai társa Jack Fisher. A harmadik űrhajós helyét most egy 70 kilós konténer foglalja el, melyben tejsavbaktériumok vannak, amiből a két asztronauta súlytalanság állapotában kefírt fog nyerni. Jurcsihin és Fisher 136 napot fognak eltölteni a Szojuz fedélzetén.

A két asztronauta magával vitte kedvenc plüssállatát is: egy kutyát, ami már ötödik alkalommal van velük az űrben. Ezen kívül a hajón velük lesz egy játék Nap is: annak a klinikának az emblémája, ahol nemrég a rákból kigyógyították Fisher kislányát. Jack szerint ez egy talizmán, ami majd szerencsét hoz nekik.

A nemzetközi űrállomáson, ahova a két asztronauta tart, jelenleg egy orosz, egy amerikai és egy európai űrhajós dolgozik, ők fogadják majd Jurcsihint és Fishert.

 

Szojuz A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen