hirdetés
Nemzetközi

دعوات ببريطانيا لإنشاء وزارة للعناية باللاجئين

Javaslat menekültügyi minisztérium létrehozására Nagy-Britanniában

طالب عدد من أعضاء البرلمان البريطاني بإنشاء حقيبة وزارية متخصصة بشؤون اللاجئين، مهمتها وضع إستراتيجية لتحسين اندماج هذه الفئة في المجتمع البريطاني
hirdetés
A brit parlament néhány képviselője azt indítványozta, hogy hozzanak létre egy külön minisztériumi egységet, amely a menekültekre szakosodik, s amelynek elsődleges feladata az említette társadalmi csoport intergrációjának elősegítése.
Az inditványt támogatók hangsúlyozták, hogy a migránsoknak megfelelő segítségre van szükségük, amely lehetővé teszi számukra az angol nyelv tanulásához, az egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz, valamint a munkalehetőségekhez való hozzájutást. S mivel a migránsok rendelkeznek kellő tehetséggel és szaktudással, csupán a lehetőségekhez való hozzáférést kell számukra biztosítani. 
A képviselők továbbá azoknak a szigorú törvényeknek a módosítását is kérték, amelyek tiltják a menedékkérők munkavállalását, s rámutattak arra, hogy a menedékkérők számára jelenleg kizárólag a ritka szakmákban, mint például a vegyészmérnök vagy a balett táncos, lehetséges az elhelyezkedés. Ezen kivül felhívták a figyelmet a szír menekültek helyzetére, akik öt hónapot töltöttek lakhatás és munka nélkül a brit bürokrácia komplikációi miatt, s akiknek emiatt önkéntesek ételadományaiból kellett túlélniük.
Nagy-Britanniában mintegy tízezezren szereztek menekültstátuszt a tavalyi év során, valamint további 3500 ember közvetlen betelepítésére került sor.
رئيس لجنة برلمانية بريطانية عابرة للأحزاب قال إن اللاجئين يأتون ومعهم المواهب والمهارات رئيس لجنة برلمانية بريطانية عابرة للأحزاب قال إن اللاجئين يأتون ومعهم المواهب والمهارات (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen