hirdetés
Nemzetközi

الاحتجاجات تعوق إنتاج النفط والغاز في تونس

Tüntetések akadályozzák az olaj- és gáztermelést Tunéziában

أدت الاحتجاجات على نقص التنمية وفرص العمل في جنوب تونس إلى توقف الإنتاج في بعض حقول النفط والغاز أو إغلاقها
hirdetés
Tunéziában a fejlesztések hiánya és a munkahelyhiány miatti tüntetések néhány olaj- és gázmezőn a termelés leállásához vezettek. Más olajmezők a különböző megmozdulások következtében már február 28-a óta nem üzemelnek.
Míg idáig a tüntetések többnyire az ország déli területeire korlátozódtak, jelenleg már más tartományokra is kiterjedtek, ahol jelentős olaj- és gáztermelő cégek vannak jelen. A déli tartományokban a tüntetések igen rosszkor jöttek, egy időben Yusuf al-Shahid kormányának intenzív gazdasági reformokat célzó programjával.
Tunézia olaj és gáz terén csupán "kistermelőnek" számít szomszédaihoz, Algériához és Líbiához képest, amelyek az OPEC-nek (Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete) is tagjai. 
A kormány nyilatkozata szerint az olajból és gázból származó bevételek a 2016-os évben egymilliárd dollárra csökkentek. Az energiaügyi miniszterelnöknő elmondása szerint az olaj- és gáztermelés 2010 óta jelentősen visszaesett a folyamatos tüntetések, és a befektetések hiánya miatt.
الاحتجاجات مستمرة في تطاوين جنوبي تونس منذ عدة أسابيع الاحتجاجات مستمرة في تطاوين جنوبي تونس منذ عدة أسابيع (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen