hirdetés
Nemzetközi

„Fireblade“ - Europas Antwort auf den Terror

„Fireblade“ - Európa válasza a terrorra

44.000 Schuss an MG-Munition und Raketen haben die 18 Helikopter aus fünf Nationen bei der Großübung "Fireblade" in der Nähe des Plattensees in Ungarn verschossen. Zum Abschluss des zehntägigen Trainings für die European Defence Agency (EDA) überraschten Österreichs Jagdkommando und ungarische Special Forces "Geiselnehmer" - die "Krone" war live dabei.
hirdetés

44.000 géppuska lőszert és rakétát lőtt ki 18 helikopter, a "Fireblade" nevű nagyszabású hadgyakorlat alatt, melyen öt nemzet katonái vettek részt a magyarországi Balatonhoz közel. Az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) 10 napos képességpróbája alatt az osztrák "Jagdkommando" és a Magyar Honvédség Elit Alakulata teljesített a legjobban.

Ha valaki figyelmesen kémlelte az eget a balaton északi partján, akkor több harci gépet és helikoptert is felfedezhetett az elmúlt napokban. Saab JAS 39-es "Gripen"-enek, Agusta Bell AB-212-esek és Blackhawk-ok szelték a légteret. A németek három óriás CH-53 szállító helikopterrel gyakorlatoztak. Ezek az gépek 27 méter hosszúak és egyenként 12.650 kg-ot nyomnak, egyszerre 36 katona szállítására alkalmasak.

A hadgyarkorlat során, az osztrák Jagdkommando-nak és a Magyar Honvédség Elit Alakulatának gyors munkája rávilágított, milyen hatékonyan is dolgozik mindkét egység. A program során a helikopteres katonák, a műszakiak és a földi kiszolgáló személyzet közösen gyakorlatozott, ahol megosztották egymással eljárásaikat, így a tervezett "kombinált légi hadgyakorlatot" veszteség nélkül fejezték be.

krone.at-Chefredakteur Richard Schmitt im Kreise der Soldaten A krone.at főszerkesztője, Richard Schmitt, katonák körében - krone.at-Chefredakteur Richard Schmitt im Kreise der Soldaten (Forrás: Krone.at)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen