hirdetés
Nemzetközi

„Ich jage allen Bullen eine Kugel in den Kopf“

„Golyót repítek az összes rendőr fejébe!“

In Naumburg in Sachsen-Anhalt ist am Wochenende ein Polizeieinsatz aus dem Ruder gelaufen. Als die Polizei den Führerschein eines 21-jährigen Syrers einzog, kam es zur Auseinandersetzung zwischen den Beamten und der Familie des Mannes. Mehrere Personen randalierten im Polizeirevier. Inzwischen gibt es weitere Details aus der Tatnacht.
hirdetés

Ahogy arról a naumburgi rendőrség sajtóközleményében beszámolt, szombat este közúti ellenőrzés során a tisztek bevonták egy 21 éves szíriai férfi jogosítványát. A férfi az intézkedés során ellenállt, majd több személyt a helyszínre hívott, akik szóváltásba keveredtek a rendőrökkel. Az eset kapcsán egy rendőrségi autó is megsérült.

Nem sokkal később, a 21 éves férfi egy nagyobb csoporttal jelent meg a rendőrség épületében és követelte a jogosítványa visszaadását. Hogy mennyire drámai is lehetett a szituáció arra a "Mitteldeutsche Zeitung" világított rá, rendőrségi jegyzőkönyvekre hivatkozva. Ezek szerint a rendőröket verbálisan, többször megfenyegették:

"Csukjatok csak le, nincs mit veszítenem. De garantálom, hogy minden rendőr fejébe golyót repítek. Levadászlak benneteket."

- kiabálta a 21 éves férfi, majd szavait egyenesen a jogosítványát elvevő rendőr felé címezte. -

"Pokollá teszem az életeted! Pontosan tudom hol laksz!"

, majd részletesen ecsetelte mit fog tenni a rendőr feleségével és lányával.

A "Mitteldeutsche Zeitung" azt is kiderítette, hogy a 21 éves férfi már csak november végéig maradhat az országban, menedékjog iránti kérelmét ugyanis elutasították. A rendőrség a fenti eset kapcsán fenyegetés, rongálás és a béke megbontása ügyében nyomoz. Elfogatóparnacsot egyenlőre nem adtak ki a randalírozók ellen.

 

Der Dom in der mittelalterlichen Altstadt von Naumburg A naumburgi székesegyház, az óváros szívében. - Der Dom in der mittelalterlichen Altstadt von Naumburg (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen