hirdetés
Nemzetközi

Sicile : des militants identitaires tentent d'empêcher le sauvetage de migrants

Szélsőjobboldali csoport próbálta megakadályozni a menekültek mentését

Des activistes de l'ultra-droite ont voulu bloquer le bateau d'une ONG qui tente de sauver des migrants qui sont partis des côtes libyennes.
hirdetés

Szélsőjobboldali aktivisták próbálták megakadályozni egy civil szervezet hajóját, amely a líbiai partok felé haladt, hogy menekülteket és migránsokat mentsen.

A Szicília partjánál lévő Catania kikötőjében a szélsőjobboldali Identitás Generáció nevű csoport aktivistái az SOS Méditerranée nevű civil szervezet L'Aquarius nevű hajóját próbálták megakadályozni az indulásban. Az SOS Méditerranée egy olyan európai szervezet, amely a tengeri mentéssel foglalkozik.

A civil szervezet hajója a kikötőből azért indult el, hogy a Líbiai partok irányából érkező hajók, csónakok utasain segíthessen. Az olasz parti őrség a hajót akadályozó aktivistákat őrizetbe vette.

Az olasz belügyminisztérium május nyolcadikai adatai szerint év eleje óta 43 ezer migráns érkezett Olaszországba. Megközelítőleg ezer ember halt meg, miközben a Földközi-tengeren próbált átkelni.

Tavaly rekordszámú migráns érkezett Európába az Olaszországba vezető útvonalon, 90 százalékuk Líbia partjairól indult el. A legtöbben az ország nyugati partszakaszáról keltek útra a 300 kilométerre lévő Olaszország irányába.

A „szerelemlakatok” a migránsokat és menekülteket támogató szervezetek javára történő elárverezése során egyébként szintén megjelentek tüntetők, akik a „Bevándorlók ki!” mellett az „Identitás generáció” kifejezést skandálták.

L'Aquarius, a SOS Méditerranée hajója Szélsőjobboldali aktivisták akadályozni akarták az SOS Méditerranée hajóját / Des activistes de l'ultra-droite ont voulu bloquer le bateau de l'ONG SOS Méditerranée (Forrás: sosmediterranee.org)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen