hirdetés
Nemzetközi

350 Mieter ohne Wasser und Gas

350 lakás víz és gáz nélkül!

Rund 350 Mieter von zwei Wohnblocks in Delmenhorst haben seit Montag kein fließendes Wasser mehr in ihren Wohnungen. Der Versorger sperrte die Zufuhr, da die Eigentümer ihm rund 200.000 Euro für Wasser und Gas schuldeten, erklärte eine Sprecherin der Stadtwerke.
hirdetés

Hétfő óta 350 db lakásban nincs víz egy delmenhorsti lakóépületegyüttesben. A szolgáltató elzárta a csapot, mert a tulajdonos közel 200.000 Euro víz és gáztartozást halmozott fel, mondta el a városi közművek szóvivője.

A víz elzárása csak tovább növelte a feszültséget a lakókban, hiszen a tulajdonos tartózásának köszönhetően április 27-e óta a gázszolgáltatás is szünetel.

"Fűtés és víz nélkül a lakások élhetetlenek. Rövid ideig még kihúzza valahogy az ember, de hosszútávon ez tarthatatlan állapot."

- mondta az oldenburgi Szociális Szolgáltató Ügynökség szóvivője, Frerk Hinrichs, miután meglátogatta a delmenhorsti "Wollepark" lakónegyedet. Elmondása szerint sok lakó ideges.

"Átverve érzik magukat, hiszen ők rendesen fizették a bérleti díjat."

Hinrichs szerint eddig egyetlen bérlő sem jelentkezett, hogy átmeneti szállást kérjen. Sokan attól félnek, ha elhagyják otthonukat mindenüket elveszítik. Úgy gondolják, a bérbaadó azonnal kiürítené a lakást és újból kiadná másoknak. A kisgyermekes családok azonban sokáig nem maradhatnak víz nélkül otthonaikban.

Hogy miért nem fizette ki a tulajdonos a lejárt számlákat, egyenlőre nem tisztázott.

Vermieter zahlt Rechnung nicht A bérbeadó nem fizette ki a számlákat - Vermieter zahlt Rechnung nicht (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen