hirdetés
Nemzetközi

Lkw mit Ammoniak-Ladung ging in Flammen auf

Kigyulladt egy cseppfolyós ammoniát szállító teherautó

Ein brennender Lkw hat Dienstagfrüh die Brennerautobahn (A13) bei Schönberg im Tiroler Stubaital lahmgelegt. Da der Tankwagen mit Ammoniak beladen war, gestaltete sich der Einsatz besonders gefährlich. Für die Löscharbeiten mussten beide Fahrtrichtungen vorübergehend gesperrt werden.
hirdetés

Kedd reggel egy égő teherautó bénította meg a Brenner-autóplyát (A13), Schönberg közelében. A tartálykocsi ammnóniával volt töltve amely kifejezetten veszélyes anyagnak számít. Az oltási munkák idejére, az autópályát mindkét irányban lezárták.

A tűzoltókat nem sokkal reggel 08:00 után riasztották. "Bár a tűzet sikerült gyorsan eloltani, a veszély még nem szűnt meg." - mondta Stefan Thaler szóvivő, a kiömlött amóniát ugyanis ártalmatlanítani kell. További értesítésig a Schönberg területen élő lakosoknak az ablakokat és ajtókat zárva kell tartaniuk. A veszélyzóna közelében tartózkodó járműtulajdonosoknak is azt javasolták zárják be az ablakokat és kapcsolják be a belső levegő keringtetést.

"Egy 35%-os ammónia oldat ömlött ki és gyulladt meg, UN-száma: 2672" - mondta el Thaler. "Az anyag többek között maró hatású, károsíthatja a bőrt, a szemet és a légutakat, különösen tűz esetén. Éppen ezért különösen óvatosan kell eljárni."

Ätzender Stoff Maró hatású anyagot szállított a teherautó - Ätzender Stoff (Forrás: Korne.at)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen