hirdetés
Nemzetközi

Times Square car crash driver Richard Rojas 'heard voices'

„Hangokat hallott” a New York-i gázoló

A man who drove a car along three blocks of pavement in New York's Times Square, killing a teenager and injuring 22 people, said he had "heard voices", according to law enforcement sources.
hirdetés

Rendőrségi források szerint „hangokat hallott” az a férfi, aki New Yorkban autójával egy járdára hajtott, amivel egy ember halálát okozta. Az incidens során 22 másik személy is megsérült.

Richard Rojas 26 éves amerikai veteránt korábban két alkalommal is letartóztatták már ittas vezetésért, jelenleg őrizetben van. Az AP hírügynökség úgy értesült, hogy a férfi úgy vélte, maga is meg fog halni.

A Reuters hírügynökség szerint őrizetbe vétele után a férfi azt mondta:

„Le kellett volna lőnötök! Meg akartam ölni őket”.

Richard Rojas ellen emberölés és emberölési kísérletek miatt, valamint közlekedésben elkövetett minősített emberölés miatt emelnek vádat. A férfi várhatóan pénteken áll bíróság elé.

Csütörtökön a Times Square-n egy autó a járdára hajtott, majd nagy sebességgel elgázolta az elé kerülő embereket, végül egy lámpaoszlop állította meg. Az eset után a jármű félig oldalán hevert, és füst emelkedett fel belőle.

Egy várandós nő a helyszínen azt mondta:

„Egy férfi elrántott az autó útjából. Azt hiszem, megmentette az életem”.

Médiajelentések szerint egy éttermi dolgozó is segített a rendőrségnek Richard Rojas elfogásában, ő azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy a férfi úgy kezdett üvölteni, hogy eközben nem formált szavakat, hanem egyszerűen keservesen üvöltött. Eközben a karjait is lóbálta, így aztán látta, hogy „valami nincs rendben vele”.

Noha az incidens hasonló volt az elmúlt időszakban Londonban, Nizzában és Berlinben elkövetettekhez, Bill de Blasio New York-i polgármester azt mondta, hogy semmi nem utalt arra, hogy a csütörtöki egy terrortámadás lett volna.

A rendőrség szerint a gázoló férfi a gyakran „K2” néven említett szintetikus marihuánát fogyasztott az eset előtt, korábbi jelentések szerint az alkoholteszt negatív, a kábítószer-teszt azonban pozitív értékeket mutatott.

Médiajelentések szerint nem ez volt az első alkalom, hogy Rojas bűncselekményt, illetve szabálysértést követett el:

  • Korábban ebben a hónapban késsel fenyegetett egy férfit;
  • 2015-ben ittas vezetésért vették őrizetbe;
  • 2013-ban két hónapot töltött egy katonai börtönben;
  • 2012-ben „vége az életemnek” kiáltással egy taxisofőrre támadott, majd azzal fenyegetőzött, hogy megöli a rendőröket;
  • 2008-ban ittas vezetésért vették őrizetbe.

Rojas egy szomszédja a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a férfi korábban a haditengerészetnél szolgált, és alkoholproblémái voltak. Elmondása szerint Rojas „igazán nehéz időszakon ment át”, és nem szeretné, ha terroristának vélnék őt.

„Szolgálta az országát, és amikor visszatért, senki nem segített neki” – mondta a szomszédja.

Egy nyomozó a New York Times-nak azt mondta, Rojas egyelőre nem adott valódi magyarázatot az esetre, hanem csak „őrült dolgokat” mondott és összefüggéstelenül beszélt.

Megrongálódott autó Egy nő meghalt az incidens során és legalább 22 ember megsérült / One woman died in the crash and at least 22 people were injured (Forrás: coed.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen