hirdetés
Nemzetközi

تحذير أممي من استغلال المهاجرين القُصّر بأوروبا

Az ENSZ a kiskorú migránsok kihasználására hívja fel a figyelmet Európában

قالت منظمة الأمم المتحدة للطفولة (يونيسيف) إن 170 ألف طفل دون مرافقين طلبوا اللجوء في أوروبا خلال عامي 2015 و2016.
hirdetés
Az UNICEF jelentése szerint 17 ezer kísérő nélküli kiskorú folyamodott menedékjogért Európában 2015-ben és 2016-ban, s mintegy 300 ezer gyermeket regisztráltak ebben az időszakban, akiknek a többsége Líbiából kelt át a Földközi-tengeren Olaszországba.
Az UNICEF a gyermekjogok védelmezésének betartására, a gyermekek bebörtönzésének megszüntetésére, s a kiskorúak oktatáshoz és egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésének garantálására szólított fel.
A szervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy azok a gyermekek, akik nélkülözéstől szenvednek és nem állnak megfelelő védelem alatt, könnyen embercsempészek vagy más bűnözők áldozataivá válnak.
A szervezet rámutatott, hogy a gyermekek igen gyakran erőszaknak és szexuális visszaélésnek vannak kitéve, valamint ők alkotják az embercsempészet áldozatainak egyharmadát világszerte. 
További probláma, hogy sok gyermek  a bebörtönzéstől félve bujkál a hatóságok elől, s ennek következtében az utcán, embertelen körülmények között él. Néhányan a prostitúció vagy a bűnözés területén kötnek ki, hogy összeszedjék azt a pénzösszeget, amelyet az embercsempészeknek kell kifizetniük továbbjutásuk megkönnyítése érdekében.
أعداد اللاجئين القصر بلا مرافق في ألمانيا وحدها وصلت في وقت سابق إلى ستين ألفا أعداد اللاجئين القصر بلا مرافق في ألمانيا وحدها وصلت في وقت سابق إلى ستين ألفا (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen