hirdetés
Nemzetközi

Niederlande stoppen Gasexport: Millionen Deutsche müssen Heizungen umrüsten

Hollandia leállítja földgáz exportját: több millió német háztartást érint a döntés

Die Niederlande wollen kein Gas mehr nach Deutschland liefern. Das bedeutet einen weitgreifenden Umbruch für die Deutschen. Nicht nur neue Pipelines müssen entstehen, Millionen Bürger müssen ihre Heizungen und Kochgeräte umrüsten.
hirdetés

2020-tól nem exportál több földgázt Hollandia. A németeknek tehát három évük van arra, hogy alternatív megoldást találjanak a problémára, számolt be arról a "Rheinische Post". A holland gáz Németország fogyasztásának jelenleg egyharmadát teszi ki.

Az egyik alternatíva, az úgynevezett LNG gáz, amelyet az Egyesült Államokból és a Közel-Keletről importálnának tartályhajókon. Ennek sokkal nagyobb a fűtőértéke, mint a holland L-gáznak.

Ami elsőnek jónak hangzik, az tartogat magában problémákat is, hiszen ez azt jelenti új, 220 km hosszú gázvezetéket kellene a németeknek építenie a belga határtól egészen Münsterlandig. Másodsorban a helyi hálózatüzemeltetőkre hárulna a  fűtőtestek, gázos vízmelegítők és gáztűzhelyek ellenőrzési feladata és amennyiben szükséges azok átalakítása.

Az export-stop oka, egy 2012-es, 3,4-es erősségű földrengés, mely Huizingen városát rázta meg. A település Groningen és az Északi-tenger között fekszik. A szakértők a falu alatt elterülő 900 négyzetkilométeres gázmező kiteremlésére vezetik vissza a természeti katasztrófát. Mivel a gázmező 2030-ra amúgy is kifogyna, a holland kormány úgy döntött leállítja a további kitermelést.

Wenn die Niederlande Deutschland kein Gas mehr liefern, müssen die Deutschen umrüsten Ha Hollandia nem szállít több földgázt Németországnak, sok háztartásnak kell átalakítania fűtési rendszerét


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen