hirdetés
Nemzetközi

Manchester attack: Member of public leads 50 teenagers from arena to safety at nearby hotel

Ötven gyereket és tizenévest vezetett biztonságba egy nő a manchesteri robbantás után

Around 50 children separated from their parents and guardians in the chaos of the Manchester Arena attack were taken to safety by a concerned member of the public.
hirdetés

Közel 50, a szüleiktől elszakadt gyereket és tinédzsert vezetett egy biztonságos helyre egy, a helyszínen lévő nő a Manchester Arena területén történt robbantást követően.

A 48 éves Paula Robinson azt mondta, hogy a Victoria állomáson volt éppen férjével, amikor észlelte, hogy robbanás történt a közeli épületben, és látta, hogy több tucat rémült tizenéves és gyerek szalad ki onnan sikítva.

Az éjjeli támadásban 22 ember, közöttük kiskorúak vesztették életüket. További 59 ember is megsérült, amikor a – feltehetőleg – magányosan támadó öngyilkos merénylő működésbe hozta a nála lévő robbanóeszközt. A férfinél egy házilag készített szerkezet volt, amelyet akkor robbantott fel, amikor Ariana Grande rajongói a koncert végén kifelé indultak az épületből.

Paula Robinson környékbeli lakos az épület közelében található állomásról „elmenekült”, de előtte még néhány gyereket és tizenévest is rávett arra, hogy vele együtt menjenek biztonságos helyre. A mintegy 50 fiatalt a nő egy közeli hotelba vezette, a közösségi oldalakat felhasználva pedig a telefonszámát is megosztotta, amin keresztül a szülőkkel kapcsolatba lépett.

A Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a szülők igen gyorsan a gyerekeikért próbáltak menni, a Holiday Inn nevű hotelban pedig „rengeteg” gyerek volt a robbantást követően.

A Holiday Inn egy szóvivője az Independetnek elmondta, hogy a két, a robbantás helyszínéhez közeli szállodájuk a rendőrséggel együttműködve segítette az embereket, a fiatalok egy nagy csoportja viszont Paula Robinsonnak köszönhetően jutott el a hotelba.

„Nagyjából 50 gyerek várakozik arra, hogy elvigyék őket (a szüleik), biztonságban vannak és vigyázunk rájuk” – írta Facebook-oldalán Paula Robinson.

Egyben azt kérte mindenkitől, hogy osszák meg ezt az információt minden olyan gyerek szüleivel, akik a Manchester Arenában voltak. Hozzátette, sok gyereket a Holiday Inn-be vittek, és itt gondoskodnak arról, hogy biztonságban legyenek. A nő üzenete később a Twitteren is terjedni kezdett.

A szemtanúk arról számoltak be, hogy helyi idő szerint este fél tizenegy körül egy hatalmas robajt hallottak, röviddel azt követően, hogy a koncert véget ért. A helyszínen fémdarabok és üvegszilánkok borították a padlót a robbanást követően. Néhányan füstöt is láttak, és égett szagot éreztek.

A rendőrség egy forródrótot (0161 856 9400) tart fenn, ahol a hozzátartozók érdeklődhetnek az eltűnt rokonaik felől. Paula Robinson reggel már nem volt a gyerekekkel, így azt kérte a szülőktől, ismerősöktől és barátoktól, hogy a rendőrség által fenntartott számon érdeklődjenek.

A Holiday Inn szóvivője is azt mondta, hogy a hozzátartozók ne közvetlenül a hotelt hívják, hanem a rendőrség számát. A hotelban egész éjjel vigyáztak azokra, akik továbbra sem tudtak hazajutni.

Terrortámadás helyszíne A kép illusztráció (Forrás: thesun.co.uk)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen