hirdetés
Nemzetközi

Creepy SOS sign made out of rocks in the middle of the Aussie outback leaves experts baffled as there is NO evidence of humans being at the site

„Rejtélyes” SOS-jelzésre lettek figyelmesek egy elhagyatott területen Ausztráliában

A MYSTERIOUS SOS sign has been spotted in the Australian outback – despite authorities finding no other signs of human activity in the area. The sign, made out of rocks, was spotted by an eagle-eyed pilot flying over the Swift Bay area in Western Australia.
hirdetés

Egy rejtélyes SOS-jelzésre figyelt fel Ausztrália egy elhagyatott, nyugati területén egy pilóta, aki helikopterével áthaladt a partszakasz felett. A kőből kirakott segélykérő kifejezésen kívül nem találták a területen az emberi tevékenység más, a közelmúltban keletkezett jelét a hatóságok, ugyanakkor tartanak tőle, hogy valaki esetleg bajba kerülhetett.

SOS-jel (Forrás: thesun.co.uk)

Nyugat-Ausztráliban egy pilóta figyelt fel egy olyan, kövekből kirakott jelzésre a Swift Bay régió közelében, amely az „SOS” segélykérő kifejezést mintázta.

A viszonylag elhagyatott területhez legközelebbi lakott rész egy Mitchell Plateau nevű kirándulócélpont, amely azonban több száz mérföldre található a jelzés helyszínétől.

Az ABC jelentése szerint ráadásul az érintett terület olyannyira elhagyatott, hogy még a rendőrség is csak helikopterrel tudta megközelíteni azt.

Mivel a hatóságok attól tartottak, hogy valaki esetleg veszélybe kerülhetett, és ezért hordta SOS-alakba a köveket, így egy keresési műveletet indítottak, amely azonban egyelőre nem járt sikerrel, és nem bukkantak rá a jelzés megépítőjére.

A nyugat-ausztráliai rendőrség szóvivője elmondta, hogy a rendőrök továbbra is bizonytalanok annak tekintetében, hogy vajon ki építhette meg a jelzést. A szóvivő elmondta:

„A rendőrség földi keresést végzett a régióban, ám nem talált egyetlen személyt vagy egyetlen olyan tényezőt sem, amely közelmúltbéli emberi aktivitásra utalna a környéken. A rendőrség próbálja megállapítani, hogy a régióban van-e eltűnt személy, akinek segítségre volna szüksége. Bárki, aki segíteni tudja a rendőrséget az SOS-jelzést elkészítő ember(ek) azonosításában, kérjük, sürgősen hívja a rendőrséget”.

Az ABC jelentése szerint Peter Reeves helyi őrmester megerősítette, hogy előzőleg valaki a helyszínen táborozhatott, azt ugyanakkor nehéz megállapítani, hogy ezt milyen régen tehette. Az ősmester hozzátette:

„Légi és földi keresést is végeztünk a régióban, és vannak olyan bizonyítékok, amelyek arra utalnak, hogy valaki valamikor itt táborozhatott, ám az nem világos, hogy mindez mikor történhetett”.

Az „SOS” egy nemzetközileg elismert vészjelzés, amelyet a 20. század eleje óta használnak a világon a bajba jutottak.

SOS jel A rendőrség nem talált a környéken közelmúltbeli emberi jelenlétre utaló nyomot / Police cannot find any evidence of recent human activity in the area (Forrás: thesun.co.uk)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen