hirdetés
Nemzetközi

مهاجرون يروون عن استعبادهم في ليبيا

Rabszolgasorsról számolnak be a migránsok Líbiában

تحدث مهاجرون عن تعرضهم للاحتجاز التعسفي والاستعباد والضرب في ليبيا وذلك بعد يوم من إنقاذهم على يد سفينة مساعدات بينما كانوا يبحرون نحو إيطاليا.
hirdetés
Az afrikai menekültek katasztrófa közeli állapotokról számolnak be Líbiában, ahol mindennaposak az önkényes bebörtönzések, az erőszak és a rabszolgamunka.
A bebörtönzötteknek gyakran 2-3 napig nem adnak ételt és italt, verik őket, akár komoly testi sérüléseket is okozva. Az "áldozatok" elmondása alapján a líbiai nép nem veszi emberszámba a feketéket, s szabályosan rabszolgának tekinti, s gyakran így is hívja őket. Ezen felül testi erőszakot alkalmazva embertelen munkákra kényszerítik őket.
Az EU és Olaszország között múlt februárban született megegyezés, melynek során az EU több millió eurót bocsátott az ENSZ által támogatott líbiai kormány rendelkezésére az embercsempészet leküzdésében való közreműködése céljából, valamint hogy működtesse az ENSZ igazgatósága alatt álló menekülttáborokat.
Az Orvosok Határok Nélkül szervezet, melynek sikerült bejutnia a kormány hatáskörébe tartozó menekülttáborokba, rossz élelmezési helyzetről, túlzsúfoltságról, a lakók erőszak következtében elszenvedett testi sérüléseiről, valamint az egészségügyi ellátó eszközök általános hiányáról számolt be.
مهاجرون غير نظاميين شرق طرابلس مهاجرون غير نظاميين أنقذوا في وقت سابق بعد غرق قاربهم شرق طرابلس (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen