hirdetés
Nemzetközi

مهاجرون أفارقة يفضلون المغرب على أوروبا

Az afrikai migránsok Marokkót választják Európa helyett

أجواء صاخبة في السوق المركزي في الدار البيضاء. لكن السوق يضم قسما لا يُرَى فيه الكثير من المغاربة، بل إن معظم الموجودين فيه ينتمون إلى البلدان الواقعة جنوب الصحراء الكبرى الأفريقية، مثل ساحل العاج وغينيا والكاميرون
hirdetés
Az afrikai migránsok közül egyre többen vélik úgy, hogy az Európába vándorlás helyett inkább Marokkóban maradnak. Míg korábban a legtöbben csak átutazó országnak tekintették Marokkót, ma már sokan végállomásnak tartják. Casablanca piacai tele vannak afrikai boltokkal, sőt sokszor szinte kizárólag afrikai árusokat találni. A migránsok többsége a Szaharától délre eső országokból származik, mint Gínea, Kongó, Kamerun és Elefántcsontpart.  
Ez a pozitív fejlemény a marokkói kormány azon döntésének köszönhető, melynek értelmében legalizálják az országban tartózkodó afrikai bevándorlók státuszát. Így sokan tartózkodási dokumentumokhoz, majd munkához jutottak, s értelmetlennek tartják életüket kockáztatni az Európába jutásért. Néhányuk ismerőse, családtagja életét vesztette a tengeren, mások pedig nem jártak szerencsével Európában.
Az AMAPPE sok afrikai migránsnak nyújtott segítséget. A szervezet azoknak biztosít tanácsadást, anyagi támogatást és szakmai képzési lehetőséget, akik saját maguk szeretnék létrehozni kisvállalkozásukat. A szervezet önálló projektet működtet az afrikai migránsok támogatására.
A marokkóiak maguk is úgy látják, hogy a bevándorlóknak jó esélyeik vannak az integrációra, valamint a marokkói társadalom is befogadónak mutatkozik a különböző származású bevándorlókkal szemben.

 

مهاجرون أفارقة مهاجرون أفارقة يتنقلون داخل المغرب (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen