hirdetés
Nemzetközi

Explodieren bald die Trinkwasserpreise? Das sagen Deutschlands Bauern

A német gazdák szerint, hamarosan az egekbe szökik az ivóvíz ára

Der Deutsche Bauernverband hat Warnungen vor stark steigenden Trinkwasserpreisen wegen hoher Nitratwerte im Grundwasser kritisiert.
hirdetés

A német Gazdaszövetség felhívta a figyelmet az ivóvízárak gyors drágulásának lehetőségére, a talajvízben megtalálható magas nittráttartalom miatt.

"Ez nem más mint pánikkeltés és indokolatlan félelemkeltés a fogyasztókban!" - mondta Bernhard Krüsken főtitkár. "Nem lehet általános vízminőség romlásról beszélni Németországban!" - folytatta. A hatályba lépett új műtrágya korlátozások és tilalmak is jelentősen hozzájárulnak a felszín alatti vizek nitrát tartalmának redukálásához.

A hétvégén, a Szövetségi Környezetvédelmi Hiavatal (UBA) által közzétett tanulmány ennek ellnére a Gazdaszövetség állítását támasztja alá, miszerint valóban drágább lehet az ívóvíz, a talajvíz magas nitrátkoncentrációja következtében. A fogyasztóknak fel kell készülniük arra, hogy a díjak akár 45%-al is emelkedhetnek a szenyezett területeken, amennyiben a gazdák nem csökkentik a földek műtrágyázásának mértékét. A háttérben a költséges víztisztási és kezelési módszerek állnak.

Hohe Nitratwerte nur „Panikmache“? Csupán "pánikkeltés" a magas nitrátérték? - Hohe Nitratwerte nur „Panikmache“? (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen