hirdetés
Nemzetközi

Алексей Навальный арестован на 30 суток

Alekszej Navalnijt, az orosz ellenzék vezetőjét 30 napra letartóztatták

За организацию несанкционированной акции Симоновский суд Москвы назначил Алексею Навальному 30 суток административного ареста.Как огласила судья, срок административного ареста исчисляется с 13:30 по московскому времени 12 июня. Таким образом, Алексей Навальный выйдет на свободу 12 июля. В решении суда отмечается, что его вина подтверждается материалами дела, в том числе, исследованием фоторесурсов и фототаблиц.
hirdetés

Egy előre nem bejelentett, törvénytelen helyen tartott tüntetés megszervezéséért Alekszej Navalnijt, az orosz ellenzék egyik képviselőjét a Moszkvai Bíróság döntése alapján 30 nap szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet szerint Navalnij pontosan egy hónap múlva, július 12-én szabadulhat.

A Moszkvai Bíróság nyolc vádpontban találta bűnösnek a politikust, akinek tevékenységét fényképekkel és más dokumentációkkal is alátámasztották. Navalnij ügyvédje azt ígérte, hogy két napon belül fellebbezést fognak benyújtani. Emellett azt is kihangsúlyozta, hogy nem fogják annyiban hagyni az ügyet, és ha kell, az Európai Parlamentig mennek.

Alekszej Navalnijt tegnap vették őrizte az orosz főváros központjában szervezett, előre nem bejelentett kormányellenes akció megszervezése miatt. A Belügyminisztérium adatai szerint a tüntetésen körülbelül 4500 ember vett részt, abból 150-et őrizetbe vettek.

A probléma forrása az volt, hogy a moszkvai vezetőség rábólintott a június 12-i tüntetésre, amit eredeti tervek szerint az „Akademika Szaharova” körúton tartottak volna. Június 11-én este azonban a szervezők, köztük Alekszej Navalnij is felszólította a résztvevőket, hogy tegyék át az akciót a „Tverszkaja” utcába, ahova már nem terjedt ki az engedélyük.

 

 

Navalnij A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen