hirdetés
Nemzetközi

التعديل المتواصل للقوانين لردع الراغبين باللجوء لألمانيا

Folyamatos törvénymódosítás Németországban a menedékkérők elijesztésére

دخلت القواعد المشددة الجديدة لترحيل طالبي اللجوء المرفوضين، والتعامل مع أصحاب الفرص الضعيفة بالاعتراف بهم كلاجئين، حيز التطبيق بألمانيا في الثاني من يونيو/حزيران الجاري بعد موافقة سلطتي التشريع الممثلة بالبرلمان (البوندستاغ) ومجلس الولايات (البوندسرات)، وتعد هذه القواعد ثالث تعديل تدخله حكومة المستشارة أنجيلا ميركل على قانون اللجوء منذ بداية أكبر موجة لجوء شهدتها بلادها في خريف 2015
hirdetés

Németországban életbe léptek az elutasítást kapott menedékkérőkre vonatkozó szigorított törvények. Ezzel a menedékkérelemre vonatkozó törvény harmadszor került módosításra a 2015-ös menekültáradat óta. 
Az első törvénymódosítási csomag Angela Merkel befogadó politikájának népszerűtlenné válása után lépett életbe, s elsősorban a kérelmek elbírálásának, a fellebbezésnek és a kitoloncolásnak a felgyorsítását célozta. A második csomag fő pontja a családegyesítés két évvel való késleltetése, amennyiben a kérelmező nem menedékjogot, hanem csak átmeneti védelmet kapott.
A jelenlegi szigorítás célja az országban tartózkodó több mint egymillió migráns számának jelentős csökkentése, valamint egy további beáramlás megelőzése.
Az új törvény sok szempontból nagyobb mozgásteret ad a német államnak a menekültügyi eljárásban. Így például lehetővé teszi a kiutasítottak négytől tíz napig terjedő bebörtönzését kitoloncolásuk előtt, valamint a "gyanús" identitású menedékkérők okos telefonjainak lehallgatását.
Az Amnesty International és a Proasyl éles kritikával fejezték ki a szigorítással szembeni elutasításukat. A Proasyl szerint Németország befogadó országból "kitelepítő központtá" vált, ahol a kiutasított menedékkérőknek a bebörtönzés miatt még lehetőségük sem lesz ügyvéddel beszélni. A szervezet szintén kritizálja azt a módosítást, mely szerint a menedékkérőknek kérelmük felülvizsgálati ideje alatt a befogadó táborokban kell maradniuk, s így szintén nem lesz lehetőségük sem ügyvéddel, sem önkéntes segítőkkel, sem tanácsadó szervezetekkel kapcsolatba lépni.

 

 

 

 

 

لاجئون في أحد مراكز الاستقبال الألمانية لاجئون في أحد مراكز الاستقبال الألمانية (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen