hirdetés
Nemzetközi

Migrants: la propagation de la gale inquiète les ONG à Paris

Migránsok: Aggasztja a civilszervezeteket a rüh terjedése Párizsban

De plus en plus nombreux et précaires, les migrants sont confrontés à cette maladie contagieuse, qui se développe dans les rues de la capitale. 157 cas ont été recensés.
hirdetés

A francia főváros utcáin egyre növekvő számú migráns az itt terjedő rüh veszélyének van kitéve – eddig 157 esetet rögzítettek.

Noha többen feltételezhetnék, ha a rüh Franciaországban immár „megszűnt jelen lenni”, valójában nagyon is megtalálható még Párizs utcáin is. A migránsokat különösen is nagy mértékben fenyegeti ez a „rendkívül fertőző” betegség, ugyanis gyakran kerülnek más emberek közelébe, és még ennél is fontosabb tényező lehet, hogy kedvezőtlen higiéniai körülmények között élnek.

Az előbbiek eredményeként immár 157 rühfertőzést azonosítottak 2016 novembere óta a főváros fogadóközpontjában. A Médecins sans frontières (Orvosok Határok Nélkül) szervezet állítása szerint a szabadban éjszakázó migránsok körében 164 esetben tapasztaltak rühösséget tavaly december óta, és az orvosok egyre több és több ilyen esettel találkoznak. Egy háziorvos – Mondane Berthault – szerint jelenleg a hozzájuk forduló betegek egyharmada rüh miatt kér orvosi segítséget.

A kezelésükre több egészségügyi eszközt is telepítettek, így például a fogadóközpontban egy „egészségügyi célzatú” zuhanyt is. Általában tiszta ruhákkal, új ágyneművel és gyógyszerekkel segítik azokat a migránsokat, akik már rühvel fertőződtek meg.

Csakhogy az előbbi eszközök kizárólag akkor igazán hasznosak, ha az érintetteket egy szálláson helyezik el, és az utcákon éjszakázó személyek esetében gyakran szinte lehetetlen a rüh eredményes kezelése – hiszen a migránsok folyamatosan továbbállnak. Emellett pedig a ruhák cseréjére is szükség volna, a legtöbb migránsnak azonban csupán az az egy ruhája van, amelyet éppen hord.

Az egészségügyi szakembereket egyre inkább aggasztja a rüh, ugyanis amennyiben nem kezelik megfelelően ezt a betegséget, úgy különböző szövődmények alakulhatnak ki – így például másodlagos fertőzések – amelyek különösen akkor, ha antibiotikumokat is szednek az érintettek, megkövetelnék a betegek állapotának nyomon követését.

A helyzet kezelését nehezíti, hogy egyre több és több migráns él Párizs utcáin, a már meglévő migránstáborok felszámolásának hatására pedig újabb ilyen táborok jönnek létre, miután a migránsok tovább vándoroltak. A nyári évszak pedig feltehetőleg szintén nem javít a helyzeten, sőt...

Migránsok Párizsban A kép illusztráció (Forrás: breitbart.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen