hirdetés
Nemzetközi

Оливер Стоун: США и Россия могут стать великими партнерами

Oliver Stone: Oroszország és az Egyesült Államok még nagy szövetségesek lehetnek

США и Россия способны стать великими партнерами. Такое мнение высказал американский режиссер Оливер Стоун в интервью газете Los Angeles Times.
hirdetés

Oliver Stone amerikai rendező a Los Angeles Times újságnak adott interjújában fejtette ki véleményét a két nagyhatalom kapcsolatáról. Elmondása szerint az USA és Oroszország képesek arra, hogy egymásnak fontos partnerekké váljanak a jövőben.

„Szeretem a Földet. Azt szeretném, ha a világon harmónia lenne,” – nyilatkozta Stone.

A mai napon mutatják be az USA-ban Oliver Stone négyrészes dokumentum filmjét, ami a „Putyin interjú” címet kapta. Ahhoz, hogy Stone be tudja fejezni projektjét, több mint tíz interjút készített az orosz elnökkel. A filmen a rendező két évig dolgozott. Stone újságíróknak adott interjújában elárulta, hogy a „Putyin interjú”-val szeretné az amerikaiak szemét felnyitni egy másfajta világnézetre, és megosztani velük, hogy látja az orosz elnök a világban történt eseményeket.

„Ez egy másfajta nézőpontot mutat be a világban történt nagy visszhangot kiváltó eseményekről. Ahhoz, hogy felvegyük ezt a beszélgetést, minden alkalommal elutaztunk Putyinhoz, négy alkalommal az utóbbi egy évben. Megvitattuk Snowden helyzetét, beszéltünk a kül- és belpolitikáról, és az elnök nézeteiről is. Úgy gondolom, Putyin hamar megértette, hogy lehet bennem bízni, mint rendezőben, ugyanis alig szerkesztettem meg a szavait, úgy adtam vissza mindent, ahogy az eredetileg volt.”

A négy részes interjúsorozatban Putyin nemcsak mint elnök, hanem mint ember is megjelenik, aki sportol, konditerembe jár, répával eteti a lovait, rajong Stanley Kubrick „Dr. Strangelove” című filmjéért, visszaemlékezik a KGB-s időkre és bevallja, hogy kevés ideje marad az unokáira.

Oliver Stone A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen