hirdetés
Nemzetközi

Премьер-министр Венгрии обвинил Брюссель в пособничестве террористам

A magyar miniszterelnök a terrorizmus támogatásával vádolta Brüsszelt

Глава венгерского кабинета министров Виктор Орбан обвинил власти Европейского союза в пособничестве террористам. Об этом он заявил во время выступления перед депутатами парламента, сообщает портал 168ora.hu.
hirdetés

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a képviselők előtt fellépve azzal vádolta az Európai Unió vezetőségét, hogy nyíltan támogatják a terroristákat.

Orbán szavai szerint Magyarország mindig is egy olyan európai ország volt, amely megvédi az EU valós értékeit – többek között az európai országok közös megegyezésén alapuló egységét. Mindemellett Brüsszel továbbra sem hagy fel a „nyitott ajtók” politikával, és túlságosan lojális a menekültekhez annak ellenére, hogy a terrortámadások előtt el kéne zárni a határokat, nyilatkozta a magyar miniszterelnök.

„Brüsszel nyíltan a terroristák védelme mellett tette le voksát. Ez elfogadhatatlan.”

Április 28-án a magyar kormányfő bejelentette, hogy befejezték a szerb határon készült második fal építését.

„Egy olyan szerkezetről van szó, amely 155 kilométer hosszú, és három méter magas, és ami képes bármely tömeget megállítani,” – adta közre egyik rádiós interjújában Orbán.

A magyar miniszterelnök már nem egyszer lépett fel kritikával Brüsszel menekült politikáját illetően. Szerinte az Európába érkező migránsok veszélyt jelentenek Európára és az európaiakra nézve. Orbán többször is elmondta, hogy Európa külső határait kéne megerősíteni annak érdekében, hogy elkerüljük a migrációs krízist.

 

Orbán Viktor A kép illusztráció (Forrás: lenta.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen