hirdetés
Nemzetközi

Путин заявил о независимости российских СМИ от властей

Putyin az orosz sajtó kormánytól való függetlenségéről beszélt

Российские власти не контролируют средства массовой информации и не мешают им освещать деятельность оппозиции. Об этом заявил президент России Владимир Путин в интервью американскому режиссеру Оливеру Стоуну, вторая часть которого вышла в эфир в среду по московскому времени на телеканале Showtime. Его слова приводит «Интерфакс».
hirdetés

Az orosz kormány semmiféle módon nem irányítja a sajtó tevékenységét, és nem akadályozza abban, hogy az ellenzék tevékenységéről számoljon be, nyilatkozta Vlagyimir Putyin Oliver Stone-nak adott interjúsorozatában.

„Oroszországban több száz tévé- és rádiótársaság létezik. Az állam sehogy nem befolyásolja vagy ellenőrzi őket, egyszerűen azért, mivel lehetetlen lenne,” – nyilatkozta Stone-nak az orosz elnök.

Putyin beszélgetésük során azt is megjegyezte, hogy az ellenzék problémája az országban nem a sajtóban vagy a tévétársaságokban keresendő, hanem egy biztos politikai program és egy erős vezető hiányában.

Azokra a vádakra válaszolva, melyek szerint Oroszország egy elnyomó hatalom, Putyin az elmúlt 100 év eseményeire emlékezett, amik az országban történtek.

„A 90-es évek elején történtek olyan dolgok, melyek Oroszország számára egy új korszak kezdetét jelentették. Lehetetlen lenne elképzelni azt, hogy holnapra nálunk olyan politikai berendezkedés lesz, mint az USA-ban vagy Németországban.”

Az orosz elnök már nem egyszer kijelentette, hogy Moszkva a szólásszabadság mellett tette le voksát, és hogy fellépnek bármely próbálkozás ellen, mely a szabad sajtót sértené.

A híres amerikai rendező Oliver Stone dokumentum filmjének a „Putyin interjú”-nak második részét június 13-án, kedden mutatták be a Showtime tévécsatornán. A sorozatból már csak két rész maradt hátra, csütörtökön este lehet majd megnézni az interjú utolsó, záró darabját.

 

Vlagyimir Putyin A kép illusztráció (Forrás: lenta.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen