hirdetés
Nemzetközi

«Прямая линия с Владимиром Путиным»: онлайн-трансляция

Putyin az ukránoknak: mi igyekszünk senkit nem befeketíteni

Во время "Прямой линии" президента России попросили прокомментировать слова президента Украины, который, радуясь полученному безвизу с ЕС, приветствовал его словами Лермонтова: "Прощай, немытая Россия…"
hirdetés

Oroszország nem avatkozik bele Ukrajna belpolitikájába, és senkit nem akar „befeketíteni”, nyilatkozta Vlagyimir Putyin a mai napon tartott „Forró vonal” program keretein belül. A „Forró vonal” műsorra minden évben sort kerítenek, amikor is az orosz elnök élőben válaszol a beletelefonálók kérdéseire.

Az egyik kérdező egy kijevi lakó volt, aki arról kérdezte Putyint, hogy Oroszország miért igyekszik rossz színben feltűntetni Ukrajnát.

„Mi törekszünk arra, hogy senkit ne feketítsünk be, és szeretnénk teljesen kívül maradni Ukrajna belügyeitől,” – válaszolta az elnök.

Putyin később arról kérdezték, mit szól Porosenko ukrán elnök azon szavaira, mellyel köszöntötte az európai vízummentességet, és egyben elbúcsúzott Oroszországtól.

„Ég veled mosdatlan Oroszország!” (Прощай немытая Россия! a szerk.) – idézte az ukrán elnök Lermontov sorait.

Vlagyimir Putyin először viccelődve megjegyezte, hogy lehet, hogy a költő Oroszország azon területeire utalt, amik most Ukrajnához tartoznak. Azután azt tanácsolta az ukrán vezetőségnek, hogy mielőtt még Európához szeretnének tartozni és európaiakká akarnak válni, szűntessék be az offshore számláikat, és csak utána beszéljenek a nép jólétéről.

Az orosz elnök kitért az ukrán gazdaság főbb problémáira: a bevételek és a GDP csökkenésére, az energetikai szféra válságára és az egyre növekvő szegénységi rátára. Putyin szerint érdemes lenne először inkább ezekkel foglalkozni, és csak utána az EU felé tekintgetni.

 

Putyin A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen