hirdetés
Nemzetközi

Путин заявил о готовности России защищать Крым всеми доступными средствами

Putyin szerint Oroszország kész bármi áron megvédeni Krímet

Президент Владимир Путин заявил, что Россия использует все имеющиеся в ее распоряжении средства для защиты собственной территории, включая Крым. Об этом он рассказал в фильме американского режиссера Оливера Стоуна, третья часть которого вышла на телеканале Showtime, передает ТАСС.
hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédében kijelentette, hogy Moszkva kész bármilyen, a rendelkezésükre álló eszközt megragadni, hogy megvédje saját területi érdeküket, beleértve a Krím félszigetet is.

Putyin interjúja során kifejtette, hogy 2014-ben törvényes népszavazás útján Krím Oroszország teljes értékű részévé vált.

„Ha bármiféle fenyegetést érzünk területeinkre nézve – és ide Krím is beletartozik – akkor, mint minden más állam is tenné, mi is minden eszközt megragadunk, hogy megvédjük az érdekeinket,” – magyarázta Putyin.

Az orosz elnöktől azt is megkérdezték, hogy a katonáknak volt-e engedélyük a félszigetre közeledő amerikai hadihajókra tüzet nyitni. Putyin elmondta, hogy ilyen helyzetekben, ha a terület megvédéséről van szó, a katonáknak mindig jogukban áll lőni. Viszont azt is hozzátette, hogy az amerikai hadiflottát vezető kapitány jól mérte fel a helyzetet, és nem kezdte el Krím partjait lőni, így nem fulladt fegyveres összecsapásba a dolog.

A Krím félszigetet 2014-ben csatolták vissza Oroszországhoz. Moszkva azt állítja, hogy az elcsatolás a nemzetközi törvénykezés és normák tejes betartásával történt. Mindeközben Ukrajna viszont azóta is saját területének tekinti Krímet, ami folyamatos konfliktushoz vezet a két ország között.

 

 

Putyin A kép illusztráció (Forrás: http://www.1tvnet.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen