hirdetés
Nemzetközi

Машина времени Путина: президент рассказал россиянам о будущем

Putyin időgépe: az elnök mesélt Oroszország jövőjéről

К "Прямой линии" Владимир Путин беспрерывно готовился последние двое суток, освободив свой рабочий график от других дел. Это его 15-е общение с согражданами в такой форме. "Для меня важно понять настроение общества", — признался Путин 15 июня в Гостином дворе.
hirdetés

A tegnapi napon 15. alkalommal tartották meg Vlagyimir Putyinnal a „Forró vonal” című műsort, melynek keretein belül az orosz elnök betelefonálók kérdéseire válaszolt. Az elnökhöz több mint 2 millió kérdés érkezett, végül Putyinnak 3 óra alatt 40 kérdésre sikerült választ adnia.

A betelefonálók közül sokan arra voltak kíváncsiak, mikor is sikerül Oroszországnak kijutnia a gazdasági válságból.

„Nagyon szeretnék erre pozitív választ adni, de inkább forduljunk az objektív adatokhoz, melyek arról tanúskodnak, hogy Oroszországnak sikerült leküzdenie a válságot. Az utóbbi időben ugyanis megfigyelhető gazdasági növekedés, igaz csak kis mértékben, de van növekedés,” – magyarázta Putyin.

Az elnök elmondta, hogy az orosz gazdaságban az utóbbi három negyedévben, átlagban 0,5%-os emelkedés volt megfigyelhető. Emellett nőt az átlag élethossz, ami most 72 évet tesz ki. Az elnök azt is megígérte, hogy hamarosan olyan intézkedésekre fog sor kerülni, melyek által emelkedni fog az állami szektorban dolgozók fizetése, akár már 2018. január 1-től. Putyin elmondása szerint az államkasszába 50 milliárd rubelt tettek félre arra, hogy kiegyenlítsék az egyes régiók közti egyenlőtlenségeket az országban.

A szankciókat érintő kérdésekre Vlagyimir Putyin elmondta, hogy Oroszország mindig is a szankciók égisze alatt élt.

„Ha konkurenst látnak bennünk, szankciókat vezetnek be ellenünk,” – kommentálta a helyzetet Putyin.

Az elnök szerint viszont az új amerikai szankciók csak az USA belpolitikai harcai miatt jelentek meg.

 

Putyin A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen