hirdetés
Nemzetközi

Gefährliche Besucher: In einer Stadt in Norwegen muss jeder eine Pistole tragen

Veszélyes látogatók: egy norvég város lakosainak kötelező a fegyverviselés

Longyearbyen auf Spitzbergen in Norwegen ist einer der nördlichsten Orte unseres Planeten. Alles scheint normal - nur ein Friedhof fehlt. Dabei muss hier jeder Bewohner eine Schusswaffe tragen, wenn er vor die Tür geht.
hirdetés

A norvég Longyearbyen auf Spitzbergen az egyik legészakibb hely a világon. Minden normálisnak tűnik a faluban - kivéve, hogy nincs temetője és minden lakó köteles fegyvert tartani magánál, amennyiben kilép otthona ajtaján.

Az eredetileg bányavárost 111 évvel ezelőtt egy amerikai állampolgár alapította. Ma már a kutatók és a turisták uralják a városképet. Jelenleg több, mint 2000 ember él Longyearbyen-ben, a hely évente további 30.000 látogatót vonz. A városban kocsmák, üzletek, éttermek, óvodák, iskola, uszoda, mozi, benzinkút és kikötő is megtalálható. Eddig ugye minden normálisnak is tűnik.

Egy valami hiányzik csak a városból, méghozzá a temető. Mivel a talaj állandóan fagyott így senkit sem lehet eltemetni Longyearbyen-ben. A felületes temetés következtében ugyanis a melegebb időjárás felszínre hozná a holtak maradványait, ez pedig a környéken portyázó jegesmedvéket különösen vonzaná.

A jegesmedvék miatt a lakók már így is kötelesek lőfegyvert tartani maguknál amennyiben kilépnek házuk ajtaján. Egy helyen nem megengedett csak a viselésük, méghozzá ha belépnek Longyearbyen bankjába.

In einer Stadt in Norwegen muss jeder eine Pistole tragen Egy norvég város lakosainak kötelező a fegyverviselés - In einer Stadt in Norwegen muss jeder eine Pistole tragen (Forrás: Focus.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen