hirdetés
Nemzetközi

بروكسل تقاضي دولا أوروبية رفضت استقبال لاجئين

Brüsszel bírósághoz fordul Csehország, Magyarország és Lengyelország ellen

Az Európai Bizottság pert indít Csehország, Magyarország és Lengyelország ellen a menekültek befogadása iránti elutasításuk miatt. A Bizottság hangsúlyozta, hogy már többször felszólította a három országot, hogy vegyenek részt a migránsok letelepítési programjában, s eddig még nem tett semmilyen lépést a törvényi kötelezettségek megszegése miatt. A nemzeti beállítódásáról ismert magyar és lengyel kormány elutasította részvételét azon tervezetben, melyet 2015-ben az Európai Únió legtöbb országa elfogadott, s melynek értelmében Görögországból és Olaszországból az Ùnió más országaiba telepítenének be migránsokat, hogy könnyítsenek az említett két úniós állam terhén.  Csehország pedig az ez év szeptemberéig előírt 2600 bevándorló helyett csak tizenkettőt fogadott be, s többet nem is szándékozik befogadni. Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök válaszként kifejezte, hogy országa az egyre romló közbiztonság miatt nem ért egyet a betelepítéssel és a kvótarendszerrel, s egyre jobban bizalmát veszti az Európai Únióban.
قررت المفوضية الأوروبية رفع دعوى قضائية أمس الثلاثاء ضد جمهوريات التشيك والمجر وبولندا لامتناعها عن استقبال لاجئين، وهو ما رفضته التشيك وبولندا
hirdetés
زعماء دول وسط أوروبا المعروفة بمجموعة فيسغراد زعماء دول وسط أوروبا المعروفة بمجموعة فيسغراد يجمعهم التوافق على رفض المهاجرين (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen