hirdetés
Nemzetközi

Еврокомиссия начала расследование в отношении Венгрии, Польши и Чехии из-за их отказа принимать мигрантов

A cseh miniszterelnök az EU-nak: "Nem működik a kvótarendszer"

Еврокомиссия (ЕК) начала официальное расследование в отношении Венгрии, Польши и Чехии из-за их отказа принимать мигрантов по обязательным квотам Евросоюза. Причиной запуска "процедуры устранения нарушений" стал тот факт, что в 2015 году эти страны не приняли беженцев, передает агентство Reuters.
hirdetés

Az Európai Bizottság (EB) hivatalosan is eljárást indított Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, mivel azok megtagadták a menekültek kvóta szerinti befogadását országaikba.

„Az utóbbi hónapok folyamán a bizottság már nem egyszer felszólította az említett országokat, hogy EU tagország lévén, kötelességük a megszabott számú menekültet befogadni. Úgy tűnik, hogy még mindig nem áll szándékukban teljesíteni kvótakötelezettségüket,” – magyarázták az Európai Bizottságban.

Mindeközben a cseh miniszterelnök már bejelentette, hogy országa nem hajlandó migrációs politikáján változtatni, akármilyen eljárásba is kezd ellenük az Európai Unió.

„Készek vagyunk megvédeni pozícióinkat. A migránsok kvóta szerinti szétosztása egy erőltetett eljárás, ami zöld utat ad az Európába érkező illegális menekülttömegnek,” – hangsúlyozta a cseh miniszterelnök. Beszédében arra is kitért, hogy szerinte ezért nem fenyegeti őket pénzbírság.

Csehországnak a 2015-ben elfogadott kvótarendszer alapján 2600 menekültet kellett volna befogadnia, igaz, azóta csak 12-őt engedtek be az országba. Többet nem hajlandóak fogadni az Európát súlytó folyamatos terrortámadások miatt.

„A kvótarendszer nem működik. Az EU a homokba dugja a fejét, és nem hajlandó szembe nézni a valósággal. Reméljük, hogy az Európai Unió nem fogja azokat megbüntetni, akik rámutatnak a jelenlegi politika ésszerűtlenségére,” – zárta le beszédét Hovanec.

 

menekültek A kép illusztráció (Forrás: newsru.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen