hirdetés
Nemzetközi

Two women feared dead in Grenfell Tower were 'threatened with legal action' for questioning fire safety

„Jogi lépésekkel fenyegették” a Grenfell Tower tűzbiztonságát megkérdőjelező nőket

Two women feared dead in the Grenfell Tower tragedy were allegedly threatened with legal action after they campaigned for improved fire safety.
hirdetés

Valószínűleg meghalt a londoni tűzben az a két nő, akiket korábban állítólag jogi lépésekkel fenyegettek, miután a Grenfell Tower tűzbiztonságának javítását követelték.

A huszonhét éves Mariem Elgwahry és a harminchárom éves Nadia Choucair állítólag olyan leveleket kaptak, amelyekben arra szólították fel őket, hogy hagyjanak fel az épület tűzbiztonságának növeléséről szóló „kampányolásukkal”.

A két nő azonban továbbra is az épület felújításáért küzdött a Kensington and Chelsea ingatlankezelő szervezetnél a Radical Housing Network nevű csoport közreműködésével. A csoportnak dolgozó Pilgrim Tucker a brit Mirror nevű lapnak elmondta, hogy az ingatlankezelő szervezet fenyegetéssel válaszolt a két nő kérésére, és leveleket küldött nekik, amelyeket Nadia és Mariem meg is kaptak.

„Mindketten csak a legjobbat akarták tenni a szomszédjaiknak, és azt akarták, hogy mindenki biztonságban legyen. A dolgok olyan rosszá váltak, hogy tudták, elkerülhetetlen egy ehhez hasonló katasztrófa, viszont amíg reményt láttak a megakadályozására, készen álltak a harcra. De senki nem hallgatott rájuk, a közösség pedig most elkeseredett. Igazságot kell szereznünk nekik. Az ingatlankezelő tiszteletlenül és megvetéssel bánt a lakókkal” – mondta Pilgrim Tucker.

Hozzátette, az olyan lakókat, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy szót emeljenek – így például Nadiát és Mariemet – zaklatták és bajkeverőnek nevezték, noha ingatlankezelőként az lett volna a feladatuk, hogy meghallgassák a lakókat, és biztosítsák az otthonok biztonságát.

„Ha ezt megtették volna, mindez (a tűzeset) soha nem történt volna meg” – véli Tucker.

Elmondta azt is, a két nő egy petíciót is indított, valamint egy tüntetést is szerveztek korábban az ingatlankezelő irodái előtt.

Az ingatlankezelő a közlése szerint teljes mértékben közreműködik a nyomozások alkalmával a hatóságokkal, és egyelőre nem tudott nyilatkozni az állítólagos „jogi lépésekkel fenyegetés” ügyében.

Stuart Cundy helyi rendőrségi parancsnok korábban azt mondta, az áldozatok száma emelkedhet, az eltűnt 58 személy pedig feltehetőleg meghalt. Ezzel a Grenfell Towerben pusztító tűz Londonban a leghalálosabb tűzeset lehet a második világháború óta.

A rendőrség újabb közlése szerint a halálos áldozatok száma elérheti a 79-et is.

tűz Londonban 79-re emelkedett azok száma, akikről a hatóságok azt feltételezik, meghaltak a londoni tűzben / The number of people presumed dead in Grenfell Tower fire has risen to 79 (Forrás: thefader.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen