Nemzetközi

Основатель Facebook сообщил, что число аккаунтов достигло 2 миллиардов

A Facebook felhasználóinak száma elérte a 2 milliárdot

Основатель социальной сети Facebook Марк Цукерберг заявил, что число аккаунтов в ней достигло 2 миллиардов. Как передает РИА Новости, об этом он написал на своей странице.

Mark Zuckerberg a Facebook közösségi oldal megalapítója bejelentette, hogy az oldal felhasználóinak száma elérte a 2 milliárdot. Ez azt jelenti, hogy a világon minden 4. embernek van Facebook fiókja.

Zuckerberg elárulta, hogy mindezt nagy sikernek tartja, ugyanis a Facebook lehetőséget ad arra, hogy összekapcsolja az embereket egymással egy virtuális térben.

A Facebook közösségi oldalt 2004 februárjában találta ki a 19 éves Zuckerberg barátaival, akik akkor még a Harvard egyetemen diákjai voltak.

Eredetileg az oldal a Thefacebook névre hallgatott, és csak a Harvard egyetemen tanulói számára volt elérhető, mint egyfajta virtuális évkönyv. Idővel a regisztrációt megnyitották más amerikai egyetemek előtt is. 2006-tól kezdve az oldal mindenki számára elérhetővé vált, aki már betöltötte 16. életévét.

A jelen pillanatban a Facebook a legnagyobb közösségi oldal, és látogatottságát tekintve az 5 legjobban látogatott weboldalak közé tartozik. A cég székhelye Kaliforniában található, idén az oldalon Zuckerberggel együtt körülbelül 18770 munkatárs dolgozott.

Facebook A kép illusztráció (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen