hirdetés
Nemzetközi

الاقتصاد الألماني المزدهر يفتح أبوابه للاجئين

A virágzó német gazdaság megnyitja kapuit a menekültek előtt

تشكو الأوساط الاقتصادية في ألمانيا من نقص مستمر في أعداد الأيدي العاملة المؤهلة رغم توفر الآلاف من فرص التدريب والتكويني المهني في البلاد، مما يفتح الباب أمام الشباب اللاجئين للحصول على فرصة عمل ودخل منتظم
hirdetés
Németország munkaerőhiányban szenved a szakmai képzési lehetőségek széles palettája ellenére. Ez pedig megnyitja a lehetőségeket a migránsok előtt, hogy munkához jussanak és biztos jövedelemre tegyenek szert. 
Johanna Wanka, német oktatásügyi miniszer rámutatott arra, hogy Németországnak nincs szüksége csupa diplomás, egyetemett végzettre, hanem rendkívül fókusz esik a szakmai képzésekre, különösen a közepes cégeknél, melyek a német gazdaság oszlopainak számítanak. Továbbá hangsúlyozta, hogy a német szakmai képzési rendszer világszerte kiemelkedő, hiszen logikusan építi egymásra az elméletet és a gyakorlatot, melynek során a gyakornokok fizetést is kapnak. Ennek a támogatására és népszerűsítésére lenne szükség a migránsok körében is. Majd hozzátette, hogy a menekültek érkezése nagy reményekkel kecsegtetett a munkaerőhiány pótlása szempontjából. Ez azonban idáig nem tudott realizálódni, mert az újonnan érkezettek elsősorban megélhetési, egészségügyi helyzetükre, és az ország általános megismerése koncentráltak. Jelenleg azonban eljött az idő a tényleges integrációra, többek között a munkapiacra való bekerülésre. Ennek kapcsán pedig újabb törvénymódosításra lenne szükség a migránsok munkapiaci hozzáférésének megkönnyítése céljából.
وزيرة التعليم والتأهيل المهني الألمانية ونواب برلمانيون شاركوا اللاجئين حفل إفطار رمضاني وزيرة التعليم والتأهيل المهني الألمانية ونواب برلمانيون شاركوا اللاجئين حفل إفطار رمضاني (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen