hirdetés
Nemzetközi

Une femme blessée par l'explosion d'un siphon à chantilly lors d'un anniversaire

Újabb balesethez vezetett egy habszifon meghibásodása

La victime n'a été que légèrement blessée. Mais une semaine plus tôt, une autre femme était décédée des suites de blessures induites par une telle explosion.
hirdetés

Egy születésnapi ünnepségre készülve megsérült egy nő egy habszifon miatt. Noha ő megúszta könnyebb sérülésekkel, megközelítőleg egy héttel korábban egy másik nő halálos sérülést szenvedett, amikor egy felrobbanó habszifon eltalálta őt.

Egy nő, miközben éppen a lánya születésnapjára sütött desszertet, a habszifon felrobbanása miatt megsérült. Ezt az incidenst egy héttel megelőzően egy hasonló eset következtében Elzászban egy nő életét vesztette.

Az újabb eset a Moselle megyében található Trémeryben történt. A Républicain Lorrain beszámolója szerint a családanya a lánya számára sütött süteményt, amikor a korábban már használt eszköz szétrobbant.

A nő elmondta, hogy az előírásnak megfelelően helyezte a szifonba annak elemeit, és egyébként nem is most először, hiszen állítása szerint korábban már számtalanszor használt habszifont a tejszínhab készítéséhez.

Miután megrázta az eszközt, az egész szétrobbant – idézte fel a nő, aki szerint olyan erejű volt a szifon „robbanása”, hogy a teteje valósággal függőleges irányban felrepülve csattant a plafonnak.

Szerencsére ez alkalommal csak könnyű sérüléseket okozott a habszifon. A lap emellett megjegyzi, hogy a négy éves kisgyermek a konyhát éppen picivel az előtt hagyta el, hogy a „szifonbaleset” történt volna.

Június 18-án egy 33 éves fitneszblogger életét vesztette Galfingue településen, amikor a felrobbanó habszifon egy darabja eltalálta őt. A nőt a habszifon felső része találta el. Az incidenst követően a fiatal nő családja panaszt nyújtott be, a csendőrség pedig vizsgálatot indított az ügyben.

Más hasonló esetek is történtek ezt megelőzően Franciaországban, 2014-ben például két eset is történt Párizs külvárosi részén. A francia fogyasztóvédelmi szolgálat arra figyelmeztetett, hogy az Ard'Time típusú szifonok veszélyesek lehetnek. Ezeken a modelleken egy műanyag tető van, amely működés közben gyakran nem bírja a nagy nyomást.

Az érintett balesetveszélyes modelleket azonban nemrég levették a boltok polcairól – korábban Franciaországban az Auchan, a Cora, a Système U, a Hyper U, a Casino, a Leclerc és a Intermarché nevű üzletláncok árusították az érintett terméket 2010 májusa óta.

A visszahívás nem érinti azonban az „új generációs”, alumínium tetejű szifonokat.

Tejszínhab és szifon A kép illusztráció (Forrás: hogapage.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen