hirdetés
Nemzetközi

أطفال الموصل مهددون بأمراض نفسية دائمة

A moszuli gyermekek maradandó lelki sérüléseknek vannak kitéve

حذرت منظمة أنقذوا الأطفال من أن الأطفال الناجين في الموصل (شمالي العراق) بعد معارك استمرت شهورا بين القوات العراقية وحلفائها وبين تنظيم الدولة الإسلامية، معرضون للإصابة بأمراض نفسية بسبب المعاناة التي مروا بها
hirdetés
A Mentsétek Meg a Gyermekeket Szervezet felhívta a figyelmet a moszuli gyermekek helyzetére, akik túlélték a korményerők és az Iszlám Állam közt dúló, hónapokig tartó harcokat. A szervezet hangsúlyozta, hogy a gyermekek az átélt események következtében komoly és hosszú távú lelki sérüléseket szenvedtek, melyeket megfelelő kezelés nélkül akár egy életen át cipelhetnek magukkal. Lelkiállapotukat többnyire a nagyfokú félelem és a pánik jelenségei határozzák meg. Statisztikák szerint 90 százalékuk nézte végig szülei brutális meggyilkolását vagy vesztette el valamelyik családtagját a háborúban. Az életben maradt szülők vagy hozzátartozók nem tudnak könnyíteni gyermekeik helyzetén, hiszen maguk is a trauma hatása alatt vannak. 
A szervezet segítségnyújtásra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy tegyék lehetővé a gyermekek kezelését, tekintve hogy a szülőknek erre semmilyen lehetőségük nincs. Az UNICEF múlt havi jelentése szerint többszáz gyermek életét is vesztette a harcok során, vagy a folyamatosan tartó hadi állapotok miatt továbbra is blokád alatt él.
A sikeresen elmenekült lakosokon a lelki traumán kívül az alultápláltság nyomai is láthatók.
اطفال الموصل اطفال الموصل (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen