hirdetés
Nemzetközi

سياسة فرنسية جديدة مع اللاجئين

Új menekültpolitika Franciaországban

كشف رئيس الحكومة الفرنسية إدوارد فيليب أمس خلال مؤتمر صحفي، عن الخطوط العريضة لخطة حكومته إزاء التعامل مع العدد المتنامي للمهاجرين وطالبي اللجوء.
hirdetés
A francia kormány új eljárást vezet be a bevándorlók és menedékkérők növekvő számának kezelésére. A kormány ragaszkodik ahhoz, hogy különbséget tegyenek gazdasági bevándorló és valódi menedéket kérő között. Továbbá szigorú politikát fog alkalmazni azokkal szemben, akiknek menedékkérelmét elutasították. Velük szemben azonnali hatállyal fognak eljárni, ami annyit jelent, hogy kérelmük elutasítása után azonnal kitoloncolják őket.
Ezen kívül azt is hangsúlyozta, hogy 2019-ig 7500 helyet fog alkalmassá tenni a menedékkérők, valamint 5000 helyet a menekültjogot élvezők számára. Édouard Philippe franica kormányfő ezáltal rámutatott, hogy Franciaország nem volt elég felkészült bevándorlás témában. A kormány további tervei közt szerepel a beadott menedékkérelmek elbírálási idejének lerövidítése is, a jelenlegi 14 hónapról 6 hónapra.
2016-ban mintegy 91 ezer külföldi tartózkodott illegálisan Franciaország területén, akik közül csupán 31 ezret ítéltek az ország elhagyására. A gyakorlatban azonban kevesebb mint 25 ezer személy hagyta el a francia földet.
فيليب متوجها لعقد المؤتمر الصحفي فيليب متوجها لعقد المؤتمر الصحفي (Forrás: aljazeera.net)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen